MBB'er nucleaire geneeskunde/Medisch nucleair werker - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

MBB'er nucleaire geneeskunde/Medisch nucleair werker

Door een kleine hoeveelheid radioactieve stof aan het lichaam van een patiënt toe te dienen, kun je er met behulp van diverse apparatuur achter komen wat de functie van een orgaan is, of een ziekte behandelen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris medisch nucleair werker

Welke opleiding?

Om medisch nucleair werker te worden, volg je de opleiding:

 

 

Deze opleiding is ook te volgen in de duale vorm, waarbij je werken en leren combineert.

 

Je kunt ook de inservice-opleiding Medisch Nucleair Werker volgen binnen het ziekenhuis. Om hiervoor toegelaten te worden, heb je óf al je diploma gehaald als radiodiagnostisch laborant óf je bent daarvoor in opleiding. Je stapt dan in het tweede leerjaar over.

Je loopbaan

Nadat je de opleiding tot MBB’er in de nucleaire geneeskunde/medisch nucleair werker hebt afgerond, kun je specifieke post HBO-opleidingen volgen. Heb je bovendien twee jaar werkervaring, dan kun je de masteropleiding Physician Assistant volgen.

 

Je kunt als medisch nucleair werker verder studeren door een opleiding te volgen tot stralingsdeskundige. Je kunt ook kiezen voor een opleiding aan de universiteit, zoals Gezondheidswetenschappen.


Als je een paar jaar werkervaring hebt opgedaan en cursussen op het gebied van management en/of coördinatie hebt gevolgd, kun je doorgroeien tot bijvoorbeeld hoofd of waarnemend hoofd van de afdeling. Het is ook mogelijk praktijkopleider/coördinator te worden of om als docent het onderwijs in te gaan.

 

Is er werk?
Door de vergrijzing neemt het aantal patiënten toe bij wie onderzoek en behandeling met radioactieve stoffen moet worden gedaan. De verwachting is dan ook dat er vraag blijft naar goed opgeleide MBB’ers in de nucleaire geneeskunde.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je werkt op de afdeling Nucleaire Geneeskunde in een academisch of algemeen ziekenhuis of in een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling van kanker, ook wel een oncologisch centrum genoemd.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris medisch nucleair werker

Wat verdient een medisch nucleair werker? Als beginnend gediplomeerd medisch nucleair werker kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n €2.541,- per maand. Dat kan oplopen tot ongeveer €4.015,-. 

Dit is een salarisindicatie van 2024.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€2541 - 4015 per maand