Medewerker Veilig Thuis (AMK, jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medewerker Veilig Thuis (AMK, jeugdzorgwerker)

De advies- en meldpunten huiselijk geweld en kindermishandeling en de steunpunten huiselijk geweld zijn opgegaan in de nieuwe organisatie Veilig Thuis. Daarmee is de vroegere beroepsnaam 'medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling' (AMK) veranderd in 'medewerker Veilig Thuis'.  Als medewerker Veilig Thuis ben je het aanspreekpunt voor mensen die denken dat er in een gezin of huishouden sprake is van mishandeling van kinderen of jongeren of van huiselijk geweld tegen een volwassene. Je behandelt deze meldingen in de vorm van een advies aan de melder of een onderzoek naar het gezin.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris medewerker Veilig Thuis

Welke opleiding?

Om medewerker Veilig Thuis te worden volg je de opleiding:

 

Je loopbaan

Als medewerker Veilig Thuis heb je een veelzijdige baan. Mocht je ambities hebben om door te groeien, dan is dat zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld teamleider worden. Zie je andere kansen binnen jeugdzorg of welzijn? Dan kun je ook kiezen voor om- of bijscholing.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
je hebt een redelijke kans hebt om aan een baan te komen in de jeugdzorg.

 

Werken aan je loopbaan
Wil je nog meer informatie over wat je na dit beroep kunt doen? Kijk eens op: www.jeugdzorg-werkt.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als medewerker Veilig Thuis werk je bij een advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze zijn sinds 2015 ondergebracht bij de regionale organisaties Veilig Thuis.

 

Mogelijke instellingen

  • Jeugdzorg
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris medewerker Veilig Thuis

Wat verdient een medewerker Veilig Thuis? Als startend medewerker Veilig Thuis verdien je binnen de jeugdzorg ongeveer € 2.720,- bruto per maand. Je salaris kan oplopen naarmate je groeit in je functie en meer ervaring op doet. Je kunt dan ruim € 4.059,- bruto per maand verdienen. Ook heb je als medewerker Veilig Thuis recht op een eindejaarsuitkering en 8 procent vakantietoeslag.

 

Het startsalaris van dezelfde functie in de sector welzijn en maatschappelijke dienstverlening bedraagt € 2.454. Dit bedrag kan doorgroeien tot € 3.495. In de sector welzijn krijg je het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering met nog een aantal arbeidsvoorwaarden in de vorm van een individueel keuzebudget. Daarnaast ontvang je een loopbaanbudget van 1,5% van je salaris. 

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2830 - €4260 per maand