Medisch hulpverlener ambulancezorg - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener ambulancezorg

Als medisch hulpverlener ambulancezorg ondersteun je bij spoedeisende medische zaken en levensbedreigende situaties. Dit houdt onder meer in dat je eerste hulp verleent aan mensen die per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tijdens de rit stabiliseer en controleer je de lichamelijke conditie van de patiënt. Je observeert en verzamelt informatie, zo meet je onder meer het hartritme. Bij het ziekenhuis aangekomen, draag je de patiënt over aan het personeel van de spoedeisende hulp. Dit gaat via de SBAR-methode (Situation, Background, Assessment, Recommendation).

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris Medisch hulpverlener ambulancezorg

Welke opleiding?

Om medisch hulpverlener ambulancezorg te worden, volg je de opleiding Medische Hulpverlening. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende richtingen waarin je als medisch hulpverlener kunt afstuderen. Ambulancezorg (acute zorg) is er daar één van.

 

Je loopbaan

Als medisch hulpverlener ambulancezorg ben je een beginnend beroepsprofessional in de ambulancezorg. Via de ambulancevoorziening doorloop je een traineeship om je ervaring in de ambulancezorg te vergroten. Daarbij komen je werkzaamheden en bevoegdheden dicht bij het werk van de ambulanceverpleegkundige te liggen.

 

Op 1 mei 2017 is er voor bachelor medisch hulpverleners (BMH’ers) een 5-jarig experiment gestart. In deze periode mogen BMH’ers zelfstandig bepaalde medische handelingen uitvoeren. Na deze periode bekijkt de overheid of de BMH’er in het BIG-register wordt opgenomen. Het BIG-register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag en toont hiermee zijn deskundigheid aan.

 

Met je achtergrond als medisch hulpverlener in de ambulancezorg kun je je ook laten bijscholen om op de spoedeisende hulp te gaan werken als medisch hulpverlener. Ook in die functie verleen je acute zorg, maar dan in het ziekenhuis.

 

Je kunt er ook voor kiezen om een masteropleiding te gaan doen, zoals de opleiding tot physician assistant. Je wordt opgeleid tot medisch professional die zelfstandig routinematige taken van artsen en medisch specialisten overneemt.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Medisch hulpverlener is een relatief jong beroep. Daardoor weten nog niet alle werkgevers hoe ze de BMH’er het beste kunnen inzetten binnen hun organisatie. Toch zijn er voldoende vacatures: hiernaar heeft het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA, 2019) onderzoek gedaan (voldoende baankansen tot 2020). Met name op de spoedeisende hulp en in de ambulancezorg zijn er vacatures.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als medisch hulpverlener ambulancezorg werk je bij een Regionale Ambulance Voorziening (RAV). Nederland is verdeeld in 25 RAV-regio's, die gelijk zijn aan de regio's van de politie en de brandweer.

 

Mogelijke instellingen

  • Regionale Ambulance Voorziening (GGD)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris Medisch hulpverlener ambulancezorg

Wat verdient een Medisch hulpverlener ambulancezorg? Als medisch hulpverlener ambulancezorg kun je rekenen op een bruto startsalaris van ongeveer € 2.245,- per maand. Na het succesvol doorlopen van je traineeship en meerdere jaren werkervaring kan je salaris uiteindelijk oplopen tot zo’n € 3.691,- per maand. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag boven op je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2245 - €3691 per maand