Oefentherapeut Cesar/Mensendieck - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Als oefentherapeut bevorder je een goede lichaamshouding en goede lichaamsbeweging bij cliënten met lichamelijke klachten. Je baseert je op de beginselen van Marie Cesar of Bess Mensendieck, de grondleggers van de twee behandelmethoden. De meeste oefentherapeuten hebben een eigen praktijk. Maar er zijn ook instellingen waar je kunt gaan werken. Dat zijn er behoorlijk wat!

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris oefentherapeut Cesar of Mensendieck

Welke opleiding?

Om één van beide beroepen te kunnen uitoefenen, moet je de bijbehorende HBO-opleiding afronden:

 

Je loopbaan

Om op de hoogte te blijven van allerlei nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg moet je verschillende bij- en nascholingen volgen. De duur van de cursussen varieert van een dagdeel tot meerdere dagen. Je kunt zelf kiezen welke nascholing je volgt. Om je periodiek te mogen registreren in het kwaliteitsregister moet je voldoende werkervaring hebben. Daarnaast moet je een aantal punten halen uit deskundigheidsbevorderende activiteiten.


Ook kun je verder leren voor bedrijfsoefentherapeut. Je leert dan om de werkplekken van verschillende bedrijven te onderzoeken en te verbeteren. Maar ook om groepslessen en presentaties te geven. Ook is het mogelijk je te specialiseren als kinderoefentherapeut of psychosomatisch oefentherapeut.

 

Verder studeren op beleidsniveau?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren.  

 

Is er werk?
In Nederland zijn minstens 1.700 oefentherapeuten Cesar of Mensendieck werkzaam. Er zijn altijd wel praktijken die overgenomen kunnen worden en je kunt natuurlijk overal je eigen praktijk starten. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te gaan werken in ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en instellingen.

 

De vraag naar oefentherapie neemt toe.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

De meeste oefentherapeuten werken in een eigen of groepspraktijk, maar je kunt ook kiezen voor werken in een gezondheidscentrum, als zelfstandige in het bedrijfsleven of in een instelling.

 

Als je in een instelling gaat werken, kun je bijvoorbeeld denken aan een ziekenhuis, revalidatiecentrum, reumatologische kliniek, verpleeg- en verzorgingshuis, astmacentrum, blinden- en slechtziendeninstituut en medisch kleuterdagverblijf (MKD).

 

Je kunt ook op scholen of bij bedrijfsgezondheidsdiensten gaan werken.

 

Mogelijke instellingen

  • Medisch kleuterdagverblijf (Jeugdzorg)
  • Ouderenzorg (Ouderenzorg)
  • Speciaal onderwijs (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris oefentherapeut Cesar of Mensendieck

Wat verdient een oefentherapeut Cesar of Mensendieck? Als beginnend oefentherapeut Cesar of Mensendieck in loondienst kun je rekenen op een bruto salaris van zo'n € 2.140,- per maand. Dit kan oplopen tot zo'n € 3.490,- per maand. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat je werkt. Het voordeel van in loondienst werken is dat alle secundaire arbeidsvoorwaarden voor je geregeld zijn.


Als zelfstandig therapeut is het tarief afhankelijk van de verrichting. In een fulltime praktijk worden ongeveerd zestig behandelingen per week gegeven. Dat betekent dat je een bruto-inkomen kunt verkrijgen van zo'n € 72.000,- per jaar. Hier gaan dan nog wel onkosten zoals huur, verzekeringen, pensioenpremie en belastingen af.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2250 - €3665 per maand