Sociaal raadsman - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sociaal raadsman

Sociaal raadslied zijn redder in nood voor mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Wetten en regels zijn te ingewikkeld voor ze, terwijl er wel conflicten ontstaan waarop die wetten en regels van toepassing zijn. Jij bent dan de persoon om je cliënten te wijzen op hun mogelijkheden en hierin te ondersteunen.

Delen
sociaal
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sociaal raadsman

Welke opleiding?

Sociaal Raadslieden hebben een HBO-opleiding. Er zijn meerdere opleidingen die goed bij deze functie aansluiten, zoals:

 

Je loopbaan

Als sociaal raadsman heb je een HBO-opleiding gevolgd. Je kunt daarna nog verder studeren door een HBO Master Social Work of een HBO Master Recht te doen of een studie Rechten te volgen aan een universiteit. Daarmee -of met een andere universitaire opleiding- kun je leidinggevende van sociaal raadslieden worden of bijvoorbeeld de advocatuur in gaan.

 

Is er werk?
Steeds meer mensen doen beroep op maatschappelijk werk en sociaal raadslieden. Omdat het vaak afhangt van subsidies en overheidsfinanciering groeit het aantal banen niet zo hard als er vraag is naar hulp.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Sociaal raadslieden zijn vooral werkzaam bij Bureaus Raadslieden, in een organisatie voor Sociaal Werk, in de maatschappelijke opvang en de vrouwenopvang of bij een gemeentelijke Juridisch loket. Sociaal raadslieden vind je daar waar regels en wetten een rol spelen. Veel sociaal raadslieden zitten in een wijkteam. Een woningbouwvereniging, instelling voor geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg, verzekeringsmaatschappij, vakbond of sociale dienst zijn voorbeelden van werkplekken. Maar ook bij politie, verslavingszorg, gevangenissen, of een consumentenvoorlichtingsorganisatie kun je aan de slag.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Welzijn en maatschappelijke dienstverlening (Sociaal werk)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sociaal raadsman

Wat verdient een sociaal raadsman? Als beginnend sociaal raadsman kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 2.454,- per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.847,-. Hier komt in de cao Sociaal Werk vakantiegeld van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3% bij in de vorm van een Individueel keuzebudget en daarnaast ook een Loopbaanbudget van 1,5% van je salaris.

 

In de cao staan ook allerlei regelingen en afspraken beschreven, bijvoorbeeld over verlof, werktijden en vergoedingen. Soms zijn er vergoedingen voor onregelmatige diensten (in de avonduren en de weekenden).

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2400 - €5430 per maand