Sport- en bewegingsleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sport- en bewegingsleider

Jij bent degene die jongeren, mensen met een beperking, revaliderende of gezonde mensen enthousiasmeert! Een dynamische functie met volop mogelijkheden.

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sport- en bewegingsleider

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de MBO-opleiding op niveau 3:

 

 

Er zijn ook vergelijkbare MBO-opleidingen op niveau 4:

 

 

Je kunt ook de HBO-opleiding Sport en Bewegen volgen.

Je loopbaan

Als sport- en bewegingsleider niveau 3 kun je goed doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingscoördinator op niveau 4 en daarna eventueel naar de HBO-opleiding op niveau 5. Je zult je dan in je beroep meer kunnen richten op management, beleid en leiding geven.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De vraag naar sport- en bewegingsleiders is matig (SBB, 2019). Maar niet getreurd. Het aantal actieve ouderen groeit en ook jongeren, kinderen en mensen met een beperking willen actief blijven. De verwachting is dat de kans op een baan in de loop van de jaren gaat toenemen.

 

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s.bb.nl/kans?

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt aan de slag bij sportverenigingen, fitnesscentra, zwemverenigingen, toerisme, defensie of gevangenissen. Een baan als sportleider bij politie, leger of brandweer kan ook voor je weggelegd zijn.

 

Naast de activiteiten in onderwijs en voor recreatie, is er ook bij welzijnsinstellingen en in de gezondheidszorg aandacht voor sport. Sport en spel worden hier ingezet als dagbesteding en om cliënten gezond te houden. In zorg en welzijn liggen je mogelijkheden in de gehandicaptenzorg (voornamelijk als bewegingsagoog), het sociaal cultureel werk, de ouderenzorg of jeugdhulpvereniging. Of je helpt mensen in ziekenhuizen of verpleeghuizen bij het revalideren.

 

Mogelijke instellingen

 • Bedrijfsleven en sportbonden (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Ouderenzorg
 • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
 • Sociaal werk
 • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

 • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

 • Werk vinden op werk.nl
  Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sport- en bewegingsleider

Wat verdient een sport- en bewegingsleider? Als beginnend sport- en bewegingsleider in zorg of welzijn ontvang je een bruto maandsalaris van minimaal ongeveer € 1.995,- exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dit kan oplopen tot ruim € 2.775,-.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2080 - €2890 per maand