Sportfysiotherapeut - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sportfysiotherapeut

Ben je sportfysiotherapeut, dan zijn je cliënten veelal recreatie-, wedstrijd- of topsporters. Je begeleidt cliënten die na een blessure of ziekte weer willen beginnen met sporten of werken. Voorlichting en preventieadvies zijn ook belangrijke onderdelen van jouw vak.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sportfysiotherapeut

Welke opleiding?

Om sportfysiotherapeut te worden, volg je na de HBO-opleiding Fysiotherapie de master Fysiotherapie. Binnen deze master kun je kiezen voor de specialisatie sport.

 

Je loopbaan

Als sportfysiotherapeut heb je zeker loopbaanmogelijkheden. Aan bepaalde universiteiten is het namelijk mogelijk om met het diploma Fysiotherapie in te stromen in een verkorte opleiding Geneeskunde of te starten met de master Fysiotherapiewetenschap.

 

Technieken veranderen. Voor een sportfysiotherapeut is het dan ook belangrijk dat je kennis up-to-date blijft. Daarom worden er regelmatig bijscholingscursussen georganiseerd.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als sportfysiotherapeut werk je in een speciaal ingerichte praktijk of in het ziekenhuis op een sportmedische afdeling.


Ben je ondernemend ingesteld? Dan kun je ook een eigen praktijk voor Sportfysiotherapie openen!

 

Mogelijke instellingen

  • Sociaal werk
  • Sport
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sportfysiotherapeut

Wat verdient een sportfysiotherapeut? Je salaris als (sport)fysiotherapeut in loondienst is afhankelijk van het type instelling waar je werkt (en de cao die hier van toepassing is). Als beginnend (sport)fysiotherapeut kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van €3.046,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris oplopen tot €6.584,-. 

 

Als zelfstandig (sport)fysiotherapeut krijg je veelal een vergoeding op basis van afspraken met ziektekostenverzekeraars. Je inkomen is in dat geval afhankelijk van het aantal mensen dat je behandelt en van het type behandelingen. Een heel grove indicatie is dat je per jaar ongeveer € 70.000,- verdient.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€3046 - 6584 per maand