Sportinstructeur - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sportinstructeur

Ben je gek op sport? Maak dan van je hobby je beroep en word sportinstructeur. Help mensen met hun gezondheid of ondersteun topsporters bij het opbouwen van hun conditie. Leg oefeningen uit en maak een trainingsprogramma voor groepen of individuele sporters. Denk jij dat je sportief genoeg bent voor het beroep sportinstructeur? Trek dan je sportkleding maar vast aan! 

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sportinstructeur

Welke opleiding?

Om sportinstructeur te worden, volg je een van de volgende HBO-opleidingen:

 

 

Ook op MBO-niveau kun je gaan werken als trainer of coach met de opleiding:

 

Je loopbaan

Als sportinstructeur ben je elke dag actief bezig. Wil je in de loop van de tijd wat gas terugnemen, of heb je een andere interesse opgebouwd? Geen probleem, als sportinstructeur heb je namelijk veel doorgroeimogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om je functie uit te breiden, zodat je meer managementtaken krijgt achter de schermen van de sportorganisatie.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Nederlanders werken er hard aan om gezonder te leven en meer te sporten. De vraag naar sportinstructeurs zal de komende jaren daarom ook toenemen.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als sportinstructeur kun je gaan werken bij een school, fitnesscentrum, sportvereniging of zwembad. Je werkt dan onder leiding van het bestuur van de organisatie waar je werkzaam bent. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de invulling van een sportseizoen. Je hebt dus de mogelijkheid om jouw creativiteit te laten zien!

 

Als sportinstructeur kun je werken in een profit organisatie of non-profitorganisatie. Als je werkt in een profit organisatie, zoals een onafhankelijke sportschool, dan hebben jullie als voornaamste doel het maken van winst. Wanneer een sportschool in handen is van bijvoorbeeld de gemeente, dan is de organisatie non-profit.

 

Mogelijke instellingen

  • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sportinstructeur

Wat verdient een sportinstructeur? Je salaris als sportinstructeur is afhankelijk van het type instelling waar je werkt, en of er een cao bestaat waaronder jouw werkzaamheden vallen of dat je werkgever zelf de hoogte van de salarissen bepaalt. Je kunt als sportinstructeur rekenen op een startsalaris van ongeveer € 2.145,-. Dit kan oplopen tot ruim € 3.510,-.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2215 - €3620 per maand