Opleiding
Als je je diploma op zak hebt, kun je gaan werken in een optiekbedrijf als allroundmedewerker optiek. Daar adviseer en help je klanten en regel je bijvoorbeeld ook de betalingen. Je repareert ook brillen, slijpt glazen voor in het montuur en verricht verschillende soorten metingen.
Op deze site staat geen informatie over dit beroep, maar wel over het beroep:
Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je mbo-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.
Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
Als je na de opleiding Allroundmedewerker Optiek nog verder wilt studeren, kun je terecht bij de mbo-opleiding Opticien op niveau 4. Je krijgt een aantal vrijstellingen als je bij deze opleiding instroomt.
Ook kun je de mbo-opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA, niveau 4) gaan volgen. Met deze opleiding kun je aan de slag in een oogartsenpraktijk.
Het is bovendien mogelijk je verder te specialiseren op het terrein van contactlenzen. Hiervoor kun je beginnen met de post-mbo-cursus Assistent Contactlensspecialist en vervolgens doorstromen naar de cursus Contactlensspecialist. Beide cursussen duren een jaar en worden in deeltijd aangeboden. Daarbij volg je één dag per week lessen bij een ROC.
Je kunt ook verder leren door een hbo-opleiding te gaan doen. Zo is er de deeltijdopleiding HEAO Management, Economie en Recht voor gezondheidstechnische beroepen.
De hbo-opleiding Optometrie is in voltijd of deeltijd te volgen aan de Hogeschool van Utrecht.
Specificaties:
NIVEAU
Mbo Niveau 3
OPLEIDINGSVORM
BBL
, BOL
INSCHRIJFDATUM
Laatst bijgewerkt:
28 oktober 2024