Begeleider in de GGZ met Ervaringsdeskundigheid - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Begeleider in de GGZ met Ervaringsdeskundigheid

In deze opleiding leer je hoe je mensen met langdurige en ernstige psychische problemen begeleidt. Hoe krijgen zij zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven terug? Hoe kun je helpen bij het uitstippelen van nieuwe doelen? En op welke manier kun je de naasten van jouw cliënt daarbij betrekken? Deze en andere vragen komen aan bod in de opleiding Ervaringsdeskundige GGZ.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je:

 

 

Je ondersteunt cliënten in de psychiatrische hulpverlening. Bijvoorbeeld bij een instelling voor beschermd wonen, dagactiviteitencentrum, maatschappelijke opvang of in de verslavingszorg. Als ervaringsdeskundige GGZ kun je ook aan de slag in een ambulant team van zorgverleners. Je begeleidt dan mensen met psychische problemen die zelfstandig wonen. Jouw ervaringsdeskundigheid is ook op andere manieren in te zetten. Zo kun je herstel- en zelfhulpgroepen begeleiden, of workshops geven aan collega’s.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je na de MBO-opleiding Begeleider in de GGZ met Ervaringsdeskundigheid verder wilt studeren, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld studeren voor de Associate degree Ervaringsdeskundige in de Zorg of kiezen voor een volledige HBO-opleiding als Social Work.

 

 

Enkele van deze HBO-opleidingen bieden een uitstroomvariant Ervaringsdeskundigheid aan. Particuliere onderwijsinstelling LOI biedt de HBO-bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlener-Ervaringsdeskundigheid aan.

 

Wanneer je kiest voor een aansluitende Associate degree- of bacheloropleiding, kun je deze versneld volgen door gebruik te maken van vrijstellingen. Informeer naar de mogelijkheden bij de onderwijsinstelling waar je de opleiding wilt gaan volgen.

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BBL

DUUR

2 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M02 20