Gezondheidswetenschappen - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Gezondheidswetenschappen

In de universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen bestudeer je factoren die positieve of negatieve effecten hebben op de gezondheid. Je leert antwoorden te vinden op vragen als: hoe komt het dat steeds meer mensen last hebben van stress en wat is hiertegen te doen? Hoe kan de gezondheidszorg zo verbeterd worden dat iedereen daar meer profijt van heeft? Hoe pak je organisatieproblemen in de sector gezondheidszorg aan?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met deze studie kun je op zeer diverse terreinen aan de slag. Bijvoorbeeld bij de overheid, onderzoeks- en zorginstellingen, verzekeringsorganisaties, adviesbureaus, universiteiten of bedrijven die zich met zorg en welzijn bezighouden. Je kunt daar werken in functies als:
 

Maar je kunt ook aan de slag als stafmedewerker, kwaliteitsmedewerker, onderzoeker of consultant.
 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Na de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen kun je een master volgen. Bijvoorbeeld de master Gezondheidswetenschappen, de master Zorgmanagement of de master Health Economics, Policy & Law. 

 

Als je ook een masteropleiding succesvol hebt afgerond, kun je solliciteren naar een functie als promovendus bij een universiteit. Als je wordt aangenomen, krijg je een aanstelling als onderzoeker voor een aantal jaren. Door het promotietraject succesvol af te ronden, verwerf je de titel doctor (dr.).

 

Ook kun je de hbo-opleiding Master of Sports gaan volgen.

 

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2