Kinderverpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Kinderverpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkundige krijg je les in het verlenen van verpleegkundige zorg aan kinderen. Je verdiept je in verschillende gebieden, zoals chirurgische ingrepen bij kinderen, kindergeneeskundige problemen en kinderen met een handicap. Kinderverpleegkundigen bieden zorg en verpleging aan kinderen van 0-18 jaar. Je leert hoe je je zorg kunt afstemmen op de ontwikkelingsfasen van je patiënten. Je krijgt te maken met (pasgeboren) baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen en tieners.

Delen
kinderv
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je deze opleiding hebt afgerond ben je:

 

Kinderen zijn veel kwetsbaarder dan volwassenen, want een kind groeit en ontwikkelt zich niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch en emotioneel. Als kinderverpleegkundige moet je hier altijd rekening mee houden. Ook hebben kinderen andere aandoeningen dan volwassenen, of hebben ze andere symptomen bij dezelfde aandoening. Goed observeren tijdens je werk is dus belangrijk, want een kind kan niet altijd zelf zeggen wat het voelt of waar het pijn heeft.
 

Als kinderverpleegkundige heb je bovendien ook met volwassenen te maken: in ieder geval met de ouders.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Er zijn allerlei studiemogelijkheden na afronding van je opleiding. Je kunt bijvoorbeeld de specialistische vervolgopleiding Kinderoncologie volgen. Of de opleiding Kinderverpleegkundige Extramurale Zorg. Dan werk je niet in het ziekenhuis, maar bij de kinderen thuis.
 

Of volg één van de volgende opleidingen:
 

Als verpleegkundige kun je bovendien diverse trainingen, na- en bijscholingscursussen volgen. Denk daarbij aan een training persoonlijke effectiviteit, trainingen op het gebied van management en leiding geven, workshops voor loopbaanmanagement of een cursus voor het verplegen van kinderen met een neurologische aandoening. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, die overigens gelden voor alle verpleegkundigen.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25