Spoedeisende Hulp Verpleegkundige - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Spoedeisende Hulp Verpleegkunde

De vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige richt zich op het zelfstandig verplegen van patiënten op een afdeling Spoedeisende Hulp. Doordat je tijdens de opleiding op de afdeling Spoedeisende Hulp werkt, raak je bekend met acute en levensbedreigende situaties waarbij je leert direct en effectief in te grijpen. Deze 12-18 maanden durende specialistische vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige kun je volgen nadat je een opleiding A-, MBO- of HBO- Verpleegkunde hebt afgerond.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

De vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige richt zich op het zelfstandig verplegen van patiënten op een afdeling Spoedeisende Hulp. Doordat je tijdens de opleiding op de afdeling Spoedeisende Hulp werkt, raak je bekend met acute en levensbedreigende situaties waarbij je leert direct en effectief in te grijpen.

 

Deze 12-18 maanden durende specialistische vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige kun je volgen nadat je een opleiding A-, MBO- of HBO- Verpleegkunde hebt afgerond.

Inhoud opleiding

Leerdoelen
De specialistische vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkunde bestaat uit verschillende theorie-, vaardigheids- en praktijkmodules. Je leert door middel van theorielessen en praktijkopdrachten hoe je patiënten op een afdeling Spoedeisende Hulp zelfstandig kunt verplegen. Je hebt hier vaak te maken met acute en levensbedreigende situaties waarbij je direct effectief moet kunnen ingrijpen.

 

Onderwerpen
Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:


- ondersteuning, overname en bewaking van bedreigde vitale functies
- organisatie en coördinatie van intensieve zorg
- verplegen van patiënten met bewustzijnsproblemen
- aanleggen en verwijderen van gips en verbanden
- verplegen van patiënten met een complexe interne aandoening

 

Maar ook is er aandacht voor: zelfstandig leren, professionalisering en kwaliteit van zorg en onderzoek.

 

Verhouding theorie/praktijk
Tijdens de opleiding werk je in een dienstverband van minstens 24 uur per week op de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. Als leerling spoedeisende hulp verpleegkundige breng je in de praktijk wat je in de theorielessen leert.

 

Afronding
Na afronding van de opleiding word je opgenomen in het CZO-register. Je moet dan wel je diploma behaald hebben in een door het CZO erkend ziekenhuis.

 

Duur en leerwijze

De verpleegkundige vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige duurt ongeveer 12 tot 18 maanden. De opleiding bestaat uit theoretische, vaardigheids- en praktijkgedeelten.

 

Je gaat tegelijkertijd werken en leren. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je bij een ziekenhuis zijn aangesteld als leerling-spoedeisende hulp verpleegkundige.

 

Lees meer over

 

Toelatingseisen

Diploma’s
Om toegelaten te worden tot de verpleegkundige vervolgopleiding Spoedeisende Hulp heb je Verpleegkunde A of één van de volgende diploma’s nodig:

 

 

Aanvullende eisen
Het is in je voordeel als je minstens een jaar werkzaam bent geweest als verpleegkundige. Daarnaast moet je als verpleegkundige in het BIG-register geregistreerd zijn.

 

Solliciteren
Bij de start van de opleiding moet je een dienstverband hebben van minimaal 24 uur per week op de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. Je moet hiervoor dus solliciteren.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25