MBO Verpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

MBO Verpleegkunde

Tijdens de niveau 4-opleiding MBO Verpleegkundige leer je hoe je zorg en begeleiding geeft aan mensen in verschillende verpleegsituaties.

Delen
Zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...?

Wist je dat...?

... er veel vraag is naar verpleegkundigen? Je hebt dus een grote kans op een baan als je de opleiding hebt afgerond (Bron: SBB Barometer 2018).

 

... er na afronding van de opleiding een inschrijving van je diploma in het BIG-register plaatsvindt? Dat is de Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg.

 

... de opleiding Verpleegkunde op niveau 4 deel uitmaakt van het samenhangend opleidingsstelsel Verzorgende en Verpleegkundige beroepen? Dat houdt in dat je goede doorstroommogelijkheden hebt.
Zo kun je tijdens de opleiding relatief gemakkelijk van leerweg switchen (van werken & leren naar leren & stage lopen en andersom).
Als je de opleiding te zwaar vindt, kun je met vrijstellingen naar de opleiding Verzorgende-IG op niveau 3. En als je de opleiding hebt afgerond, kun je eveneens met vrijstellingen vervolgen met de opleiding Verpleegkunde op HBO-niveau.

 

... er enkele MBO-scholen zijn die de verpleegkunde-opleiding ook nog een andere variant aanbieden? Namelijk topopleiding of Verpleegkundige Klinische Zorg. Dit houdt in dat deze opleidingen alleen opleiden om in het ziekenhuis te gaan werken.

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25