Mens en Techniek I Gezondheidszorgtechnologie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Mens en Techniek I Gezondheidszorgtechnologie

Op het snijvlak van techniek en zorg vind je de HBO-opleiding Mens en Techniek - differentiatie Gezondheidszorgtechnologie. Deze studie leert je de problemen van zorgvragers en zorgverleners te vertalen naar een technische oplossing. Je ontwikkelt hulpmiddelen en/of diensten, die belangrijk zijn voor mensen met beperkingen en hun verzorgers.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van de opleiding Mens en Techniek - Gezondheidszorgtechnologie kun je aan de slag als gezondheidszorgtechnoloog. Je vormt de brug tussen de gezondheidszorg en de techniek. Je onderhoudt bijvoorbeeld technische apparatuur of helpt medici met het gebruik ervan. Je kunt gaan werken als instructeur, adviseur, projectleider of productspecialist. Je kunt werken in zorginstellingen zoals ziekenhuizen, maar je kunt ook aan de slag in de commerciële medische industrie.

 

Daarnaast kun je aan de slag in veel functies die te maken hebben met  thuissituaties. Denk aan thuiszorginstellingen en leveranciers van hulpmiddelen om langer zelfstandig thuis te wonen.
 

Lees meer over het vak:

 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Na de opleiding Mens en Techniek - Gezondheidszorgtechnologie kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de universitaire opleidingen Biomedical Engineering, Medical Engineering en Technische Geneeskunde. Of naar de universitaire opleidingen Bewegingswetenschappen en Gezondheidswetenschappen. De opleiding Gezondheidswetenschappen wordt aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam Beleid & Management Gezondheidszorg (BMG) genoemd. Hier krijg je vrijstelling van wiskunde als je de HBO-opleiding GZT in Rotterdam hebt afgerond.

 

Lees meer over:

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25