Operatieassistent - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Operatieassistent

De pittige hbo-opleiding Operatieassistent biedt jou de mogelijkheid om later aan de slag te gaan in de operatieve zorg. Je leert te werken met patiënten en medische techniek om zo op de juiste manier de chirurg tijdens operaties te assisteren.  

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...de opleiding tot operatieassistent een inservice-opleiding is? Inservice staat voor het in dienst zijn van een ziekenhuis of een andere gezondheidszorginstelling.

 

...je ook leert omgaan met de technische apparatuur op de operatiekamer?

 

...je het menselijk lichaam van top tot teen gaat doorlichten tijdens de opleiding? Je leert er alles over...

 

...er ook na afronding van de opleiding veel mogelijkheden zijn om meer over je vak te weten te komen? Er worden namelijk regelmatig diverse bij- en nascholingscursussen georganiseerd.

 

...je deze opleiding ook kunt combineren met de opleiding Verpleegkunde? Dit kan in de opleiding Verpleegkunde - Technische Stroom. Na vier jaar heb je dan twee diploma's op zak!

 

...je aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de opleidingen Operatieassistent en Anesthesiemedewerker kunt combineren? Zie voor meer info www.han.nl.

 

...er ook een inservice-opleiding Medewerker Operatieve Zorg bestaat? Tot deze opleiding word je toegelaten met minimaal een MBO-opleiding niveau 3. Informeer naar deze opleiding bij een van de onderwijsinstellingen via Waar aanmelden.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

, Werkend leren

VOOROPLEIDING

Anesthesiemedewerker

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 3