Opleiding
... het voornaamste verschil met MBO-verpleegkundigen is dat je meer coördinerende en complexere taken krijgt? Andere verschillen zijn dat je collega's coacht en ondersteunt en wetenschappelijke kennis in de praktijk toepast. Ook wordt van je verwacht dat je zorgprogramma's ontwikkelt. Je verbetert hiermee het verpleegkundig proces en schept er voorwaarden voor.
.. verpleeghuizen staan te springen om HBO-verpleegkundigen? Lees meer over het beroep verpleegkundige in verpleeghuis.
... je deze opleiding ook kunt combineren met de opleiding Operatieassistent of Anesthesiemedewerker? Dit kan in de opleiding Verpleegkunde - Technische Stroom. Na 4 jaar heb je dus 2 diploma's op zak!
... de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen speciale trajecten heeft geregeld in samenwerking met het Radboud academisch ziekenhuis, Canisius-Wilhemina Ziekenhuis en het Slingeland ziekenhuis?
... het trainen van de verpleegkundige vaardigheden in zogenaamde skillslabs plaatsvindt? Een gedeelte van de opleiding is precies zo ingericht als een afdeling in een ziekenhuis. Daar oefen je je in de werkzaamheden die later in de praktijk plaatsvinden.
.... je ook in een academisch ziekenhuis kunt stagelopen? Je maakt dan kennis met actuele wetenschappelijke ontwikkelingen.
.... er ook een gecombineerde opleiding Verpleeg- en Verloskunde bestaat? De Hogeschool Zeeland biedt deze voltijdopleiding samen met de Hogeschool Antwerpen. Na 5 jaar ben je in het bezit van 2 diploma's: de bachelor Verpleegkunde én de bachelor Vroedkunde.
... de overheid geen tweede bacheloropleiding voor je bekostigt als je er al één hebt afgerond? Dat betekent dat je in plaats van het wettelijk collegegeld, het instellingscollegegeld moet betalen. Dit is vaak een hoger bedrag. Informeer bij de hogeschool van je keuze naar de hoogte van het instellingscollegegeld.
Specificaties:
NIVEAU
Hbo Bachelor
OPLEIDINGSVORM
Digitaal (Afstand/Schriftelijk)
, Deeltijd
, Duaal
, Voltijd
INSCHRIJFDATUM
1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)
Laatst bijgewerkt:
2024 M07 2