Verpleegkunde HBO - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verpleegkunde HBO

Bij de bacheloropleiding Verpleegkunde HBO leer je om de patiënten met hun zorgvraag en behoeften centraal te stellen. Als verpleegkundige zorg je er samen met anderen voor dat je patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Je analyseert de zorgvraag en stemt daar je aanpak op af.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... het voornaamste verschil met MBO-verpleegkundigen is dat je meer coördinerende en complexere taken krijgt? Andere verschillen zijn dat je collega's coacht en ondersteunt en wetenschappelijke kennis in de praktijk toepast. Ook wordt van je verwacht dat je zorgprogramma's ontwikkelt. Je verbetert hiermee het verpleegkundig proces en schept er voorwaarden voor.

 

.. verpleeghuizen staan te springen om HBO-verpleegkundigen? Lees meer over het beroep verpleegkundige in verpleeghuis.

 

... je deze opleiding ook kunt combineren met de opleiding Operatieassistent of Anesthesiemedewerker? Dit kan in de opleiding Verpleegkunde - Technische Stroom. Na 4 jaar heb je dus 2 diploma's op zak! 

 

... de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen speciale trajecten heeft geregeld in samenwerking met het Radboud academisch ziekenhuis, Canisius-Wilhemina Ziekenhuis en het Slingeland ziekenhuis?

 

... het trainen van de verpleegkundige vaardigheden in zogenaamde skillslabs plaatsvindt? Een gedeelte van de opleiding is precies zo ingericht als een afdeling in een ziekenhuis. Daar oefen je je in de werkzaamheden die later in de praktijk plaatsvinden.

 

.... je ook in een academisch ziekenhuis kunt stagelopen? Je maakt dan kennis met actuele wetenschappelijke ontwikkelingen.

 

.... er ook een gecombineerde opleiding Verpleeg- en Verloskunde bestaat? De Hogeschool Zeeland biedt deze voltijdopleiding samen met de Hogeschool Antwerpen. Na 5 jaar ben je in het bezit van 2 diploma's: de bachelor Verpleegkunde én de bachelor Vroedkunde.

 

... de overheid geen tweede bacheloropleiding voor je bekostigt als je er al één hebt afgerond? Dat betekent dat je in plaats van het wettelijk collegegeld, het instellingscollegegeld moet betalen. Dit is vaak een hoger bedrag. Informeer bij de hogeschool van je keuze naar de hoogte van het instellingscollegegeld.

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Deeltijd

, Duaal

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25