Begeleider pleegzorg (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Begeleider pleegzorg (jeugdzorgwerker)

Als begeleider pleegzorg heet je ook wel jeugdzorgwerker. Het is een ingrijpende gebeurtenis, een kind in een pleeggezin plaatsen. Zowel voor het kind als voor de ouders als voor het pleeggezin. Als begeleider pleegzorg ondersteun je alle partijen. Bijvoorbeeld bij het wennen aan de nieuwe situatie of bij financiële en juridische zaken.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris begeleider pleegzorg

Welke opleiding?

Om als begeleider pleegzorg aan de slag te gaan, heb je een sociaal-agogische of pedagogische HBO-opleiding nodig. Denk aan een van de volgende opleidingen:
 

 

Wil je je verder ontwikkelen tot leidinggevende in de jeugdzorg? Dan kun je de volgende masteropleiding volgen:
 

Je loopbaan

Je kunt opleidingen of cursussen volgen om te groeien in je vakgebied. Bijvoorbeeld cursussen om je te bekwamen in ouderbegeleiding. Op de sites van Pleegzorg Nederland en Jeugdzorg Nederland vind je meer informatie over scholing. Kijk voor het webadres bij Extra info.


Je kunt je verder ontwikkelen in de richting van een leidinggevende functie of het beroep bemiddelaar pleegzorg (medewerker werving, selectie en bemiddeling pleegzorg). Lees hierover meer:

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Afgelopen jaar hebben aanzienlijk minder mensen informatie over pleegzorg opgevraagd dan het jaar ervoor. Overigens blijft de instroom van pleegouders wel hoger dan de uitstroom (Pleegzorg Nederland, 2019). Onder meer om deze reden is er voldoende vraag naar pleegzorgmedewerkers die begeleiding geven.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het pimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: https://loopbaanplein.fcb.nl/.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als begeleider pleegzorg kun je bij verschillende jeugd- en opvoedhulporganisaties gaan werken. Op de website van Pleegzorg Nederland kun je vinden welke instellingen dat zijn. Kijk voor het webadres bij Extra info.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris begeleider pleegzorg

Wat verdient een begeleider pleegzorg? Als begeleider pleegzorg in de jeugdzorg verdien je een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.393,-. Dit kan oplopen tot € 4.545,-. Dit is afhankelijk van aantal jaren ervaring en scholing.


Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2393 - €4545 per maand