Educatiemedewerker (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Educatiemedewerker (jeugdzorgwerker)

Als educatiemedewerker ondersteun je mensen die een achterstand hebben in taal, sociale vaardigheden, werk of opleiding. Je maakt zelf een opleidingsprogramma of bedenkt leuke maar leerzame recreatieve activiteiten. Educatiemedewerker is een specifieke vorm van het beroep sociaal werker. Binnen de jeugdzorg wordt de educatiemedewerker sinds kort ook wel jeugdzorgwerker genoemd. 

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris educatiemedewerker

Welke opleiding?

Je kunt educatiemedewerker worden met één van de onderstaande opleidingen op MBO- of HBO-niveau:

 

Je loopbaan

Er zijn verschillende functies voor educatiemedewerkers. De één is vooral uitvoerend, bij de ander denk je meer mee en voer je je werk zelfstandiger uit en bij weer een ander heb je ook coördinerende taken. Afhankelijk van je startfunctie, zijn er dus wel doorstroommogelijkheden.

 

Daarnaast kun je doorgroeien tot manager of beleidsmedewerker. Hiervoor heb je dan wel aanvullende opleidingen of cursussen nodig.

 

Verder studeren?
Speelt er een complexe vraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan een HBO Master Social Work of Master Jeugdzorg.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Educatiemedewerkers vind je bij buurthuizen, jongerencentra of andere organisaties voor jeugdhulpverlening, vrouwenopvangcentra en welzijnsorganisaties waar vormings- en ontwikkelingswerk plaatsvindt. Je kunt ook aan de slag in asielzoekerscentra, organisaties voor vluchtelingenwerk of op een ROC.

 

Mogelijke instellingen

  • Jeugdzorg
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Bekijk het werk in de praktijk!
Op YouChooz vind je verschillende filmpjes over werken en leren in zorg, welzijn en sport. Ze zijn gesorteerd op beroep, opleiding en werkveld. Check alle filmpjes en leer meer!

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris educatiemedewerker

Wat verdient een educatiemedewerker? Als educatiemedewerker begin je met een bruto maandsalaris van ongeveer €3.489,-. Dit kan oplopen tot €5.144,- per maand. 

Daarnaast zijn er vergoedingen voor onregelmatige diensten in de avonduren en de weekenden.

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€3489 - 5144 per maand