GGZ-agoog - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

GGZ-agoog

Jij geeft als GGZ-agoog mensen met een psychische aandoening het vertrouwen in zichzelf terug. Zo kunnen zij na verloop van tijd weer volledig deelnemen aan de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een angststoornis of mensen met een zware depressie. Als GGZ-agoog ben je breed inzetbaar. Je kunt zowel werken met individuen als groepen, bij een instelling of bij mensen thuis. Met jouw begeleiding en advies help jij mensen met een stoornis de draad weer op te pakken.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris GGZ-agoog

Welke opleiding?

Je kunt GGZ-agoog worden met de opleiding Social Work. Tijdens deze studie maak je een keuze uit 3 richtingen: zorg, welzijn en samenleving of jeugd. Om GGZ-agoog te worden, kies je voor het zorgprofiel.

 

 

Werk je al langer in de geestelijke gezondheidszorg en wil je graag GGZ-agoog worden? Ook dan is het mogelijk om een opleiding of cursus te volgen. Kijk voor meer informatie hierover bij Extra info.

Je loopbaan

Als GGZ-agoog zul je je niet snel vervelen. Je hebt een veelzijdig en uitdagend beroep én veel doorgroeimogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld leidinggevende ambities? Dan kun je doorgroeien naar een management- of staffunctie binnen de organisatie waar je werkt. Een voorbeeld is de functie teamleider. Wil je graag aan het werk in een andere branche? Het is ook mogelijk om jezelf te laten om- of bijscholen.

 

Heb je interesse in het begeleiden van tbs'ers die op verlof gaan? Dan kun je een cursus volgen tot verlofbegeleider.

 

Beroepen voor later

 

Wanneer je je verder wilt ontwikkelen in de GGZ is de registratie tot erkend cognitief gedragstherapeutisch werker een waardevolle bijdrage aan je professionele bagage. Lees meer over de specialistische opleiding tot cgw’er op de site van de VGCt. Zie hiervoor de pagina Extra info.

 

Is er werk?
De komende jaren is er veel behoefte aan medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg. Steeds meer mensen doen namelijk een beroep op de geestelijke gezondheidszorg. Dit betekent ook dat er een toenemende vraag is naar GGZ-agogen op de arbeidsmarkt.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als GGZ-agoog werk je bij een instelling in de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt cliënten op diverse manieren begeleiden. Het kan zijn dat je cliënten ondersteunt die meerdere dagen per week naar de ggz-instelling komen voor begeleiding. Ook kun je werken met mensen die wonen in een beschermde woonomgeving. Het is ook mogelijk dat je cliënten ambulant begeleidt, dan ga je naar de mensen thuis om begeleiding te bieden.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris GGZ-agoog

Wat verdient een GGZ-agoog? Als startend GGZ-agoog kun je rekenen op een start salaris van ongeveer €2.595,- per maand. Dat kan oplopen tot ongeveer €5.335,-. Dat is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Het salaris dat je verdient, is afhankelijk van je werkervaring.


Loop je stage? Dan ontvang je een stagevergoeding van zo'n € 310,00 bruto per maand. 

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€2595 - 5335 per maand