Intensive care neonatologieverpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Intensive care neonatologieverpleegkundige

Als intensive care neonatologieverpleegkundige werk je op een speciale ziekenhuisafdeling met kinderen die veel te vroeg geboren zijn en jouw extra zorg nodig hebben. Je maakt gebruik van geavanceerde technologische voorzieningen waarmee je onder meer de toestand van het kind in de gaten houdt. Belangrijk is dat jij stressbestendig handelt en snel kunt ingrijpen in acute situaties. Daarnaast heb je veel contact met de ouders over onder meer de behandeling van hun kind.

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris intensive care neonatologie verpleegkundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de verpleegkundige vervolgopleiding:

 

Je loopbaan

Voordat je intensive care neonatologie verpleegkundige wordt, ben je al minstens één jaar werkzaam geweest als verpleegkundige. Het diploma van de specialistische vervolgopleiding Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

 

Door middel van scholing op het gebied van management of onderwijs kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofd verpleegkundige worden.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De techniek verbetert voortdurend, waardoor mensen meer zorg kunnen krijgen. Een te vroeg geboren kind zal tegenwoordig bijvoorbeeld minder snel overlijden dan vroeger.

 

Ziekenhuizen hebben zodoende een grote behoefte aan gespecialiseerde verpleegkundigen en de verwachting is dat de vraag naar deze beroepsgroep de komende jaren toeneemt. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als intensive care neonatologie verpleegkundige werk je in een universitair medisch centrum. Je werkt daar op een speciale afdeling voor kinderen die te vroeg geboren zijn, de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Hiervan zijn er tien in Nederland.
Je besteedt een derde van je tijd aan zorg, een derde aan verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek en een derde aan onderwijs (zoals simulaties oefenen in een team of lesgeven).


In een algemeen ziekenhuis kun je op minder gespecialiseerde neonatologieafdelingen gaan werken. Je bent dan neonatologieverpleegkundige.

 

Mogelijke instellingen

  • Algemeen ziekenhuis of universitair medisch centrum (Ziekenhuizen)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris intensive care neonatologie verpleegkundige

Wat verdient een intensive care neonatologie verpleegkundige? Als beginnend intensive care neonatologie verpleegkundige kun je na het behalen van je diploma rekenen op een bruto salaris van €2.140,- en €2.525,-. Dit kan oplopen tot een maximaal salaris van €3.490,- en €3.475,-. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. 


En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2140 - €3490 per maand