Intensive care verpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Intensive care verpleegkundige

Als ic-verpleegkundige verzorg en verpleeg je mensen die in een levensbedreigende situatie verkeren en die op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis liggen. Je moet in dit beroep zorgvuldig kunnen werken. Je komt in aanraking met zwaargewonde mensen. Kun jij familie en vrienden opvangen?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris intensive care verpleegkundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Voordat je intensive care verpleegkundige wordt, ben je al werkzaam als verpleegkundige op MBO- of HBO-niveau. Het diploma Intensive Care Verpleegkunde is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

 

Als verpleegkundige kun je je overigens ook laten bijscholen in andere disciplines, zoals ambulanceverpleegkunde, spoedeisende hulp verpleegkunde, kinderverpleegkunde, neurologie, geriatrie of verpleegkunde oncologie (kanker).

 

Door middel van bijscholing op het gebied van management of scholing kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofd verpleegkundige worden.


Ook kun je je verder specialiseren in het vak. Hiervoor volg je de opleiding tot ventilation-, circulation-, neural- of renal practitioner.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Er is veel vraag naar IC-verpleegkundigen, na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je werkt op de intensive care of cardiac care (hartbewaking) van een algemeen ziekenhuis, een universitair medisch centrum of een specialistisch ziekenhuis, zoals een kankerinstituut of brandwondencentrum.

 

Ga je aan de slag in een universitair medisch centrum? Dan besteed je een derde van je tijd aan zorg, een derde aan verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek en een derde aan onderwijs (zoals simulaties oefenen in een team of lesgeven).

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris intensive care verpleegkundige

Wat verdient een intensive care verpleegkundige? Als beginnend intensive care verpleegkundige kun je rekenen op een bruto salaris van €2.335,- en €2.590,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €2.580,- en €3.920,-. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuiterking.


Tijdens de opleiding is het salaris afhankelijk van de regeling die het betreffende ziekenhuis heeft opgesteld.


En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2335 - €3920 per maand