Ouderenadviseur - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ouderenadviseur

Als ouderenadviseur motiveer je ouderen om met beide benen in de maatschappij te blijven staan. Bijvoorbeeld door activiteiten voor ze te organiseren, hen te stimuleren vrijwilligerswerk te doen of hen te helpen bij het aanvragen van een zorgindicatie. Je bespreekt met de ouderen hun wensen en behoeften, en speelt daar op in.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ouderenadviseur

Welke opleiding?

Ouderenadviseur is een HBO-functie. Er zijn meerdere opleidingen die goed bij deze functie aansluiten, zoals:

 

 

Vervolgstudie
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan verbetering en innovatie? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn

Je loopbaan

Doorgroeien
Je kunt doorgroeien in je functie als je enkele jaren werkervaring hebt opgedaan. Dan kun je bijvoorbeeld overstappen naar een functie als stafmedewerker of leidinggevende.

 

Daarnaast kun je je ook verder ontwikkelen binnen de branche sociaal werk. Denk bijvoorbeeld aan functies als:

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De Nederlandse bevolking vergrijst. Daarom neemt de behoefte aan ouderenadviseurs nog steeds toe. Je hebt dus goede kans op een baan.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Ouderenadviseurs werken bij een welzijnsorganisatie, een instelling voor maatschappelijk of sociaal cultureel werk, een organisatie voor ouderenzorg of een Stichting Welzijn Ouderen.


Je kunt ook gaan werken in andere branches. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis of de afdeling Sociale Zaken bij een gemeente.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk
  • Thuiszorg
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris ouderenadviseur

Wat verdient een ouderenadviseur? Als ouderenadviseur in een welzijnsinstelling verdien je een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.705,- tot € 4.735,- bij een 36-urige werkweek. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en vergoedingen voor onregelmatige werktijden.


Deze salarisindicaties komen uit de cao Welzijn. Daarin staan ook allerlei andere regelingen en afspraken beschreven, bijvoorbeeld over verlof, werktijden en vergoedingen.
 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2790 - €4890 per maand