Ouderenwerker - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ouderenwerker

Als ouderenwerker ben je een sociaal cultureel werker die vooral met ouderen werkt. Je stimuleert ouderen actief en ondernemend te zijn waardoor ze betrokken blijven bij de maatschappij. Dit doe je door voorlichting, activiteiten of cursussen te organiseren. Ook bied je een luisterend oor of geef je advies bij ingrijpende gebeurtenis zoals het verlies van een partner.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ouderenwerker

Welke opleiding?

Ouderenwerker is zowel een MBO- als een HBO-functie. De onderstaande opleidingen zijn het meest geschikt als je ouderenwerker wilt worden:

 

Je loopbaan

Als je ouderenwerker wordt met een MBO-opleiding, kun je verder studeren door een HBO-opleiding te gaan doen zoals Social Work.

 

Andere doorgroeimogelijkheden zijn dat je, na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, overstapt naar een functie als stafmedewerker of leidinggevende.

 

Daarnaast kun je als ouderenwerker prima overstappen naar andere beroepen binnen het sociaal cultureel werk. Denk aan bijvoorbeeld:

 

Beroepen voor later

 

Verder studeren?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan verbetering en innovatie? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn

 

Is er werk?
Gezien de vergrijzing van de Nederlandse bevolking, neemt de behoefte aan ouderenwerkers toe en zijn de baankansen voor dit beroep positief.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je werkt bij een instelling voor maatschappelijk of sociaal cultureel werk, een brede welzijnsorganisatie, een organisatie voor ouderenzorg of een Stichting Welzijn Ouderen.

 

Je kunt ook gaan werken in andere instellingen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, bedrijf, instelling voor geestelijke gezondheidszorg of de afdeling Sociale Zaken bij een gemeente.

 

Als ouderenwerker werk je voornamelijk overdag, maar ook wel ‘s avonds of in het weekend. Dat hangt af van de activiteiten die je voor en met hen organiseert. Werken in deeltijd is goed mogelijk.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Ouderenzorg (Ouderenzorg)
  • Ouderenzorg
  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris ouderenwerker

Wat verdient een ouderenwerker? Als je net begint, verdien je ongeveer € 1.635,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Dat kan oplopen tot zo’n € 4.085,-. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en vergoedingen voor onregelmatige werktijden.

 

Deze salarisindicaties komen uit de cao Welzijn. Daarin staan ook allerlei andere regelingen en afspraken beschreven, bijvoorbeeld over verlof, werktijden en vergoedingen.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2625 - €4415 per maand