Pedagogisch medewerker jeugdzorg (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Pedagogisch medewerker jeugdzorg (jeugdzorgwerker)

De pedagogisch medewerker jeugdzorg heet sinds kort 'jeugdzorgwerker'. Jeugd uit de brand helpen? Dat is jouw taak als pedagogisch medewerker jeugdzorg (jeugdzorgwerker)! De problemen verschillen van kindermishandeling tot problemen bij de opvoeding. Je ondersteunt deze kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling en je helpt ze zelfstandig te leven.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris pedagogisch medewerker jeugdzorg

Welke opleiding?

Je kunt pedagogisch medewerker jeugdzorg (jeugdzorgwerker) worden met de volgende opleidingen:

 

Je loopbaan

Je kunt dit beroep op verschillende niveaus uitoefenen, bijvoorbeeld op MBO- en HBO-niveau. Via een HBO-opleiding kun je een functie krijgen waarbij je coördinerende taken krijgt. Je levert een bijdrage aan de behandelplannen en je kunt invloed hebben op het beleid van de instelling. Als MBO’er heb je dus zeker doorstroommogelijkheden. Als HBO’er kun je cursussen volgen om je kennis en ervaring uit te breiden.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Je hebt een redelijke kans om aan een baan te komen (AZWinfo, 2019).

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt bij verschillende jeugdzorginstellingen aan de slag als pedagogisch medewerker jeugdzorg. Denk aan een grote instelling met meerdere afdelingen. Of aan een kleinschalig gezinshuis, crisisopvang of tehuizen voor langduriger verblijf.


Bij sommige instellingen komen de kinderen en jongeren een dagdeel. Bij andere instellingen verblijven ze dag en nacht. Het kunnen open of gesloten jeugdzorginstellingen zijn met verschillende doelgroepen van verschillende leeftijden. Onregelmatige werktijden en oproepdiensten horen bij dit werk.

 

Mogelijke instellingen

  • Jeugdzorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris pedagogisch medewerker jeugdzorg

Als pedagogisch medewerker jeugdzorg begin je minimaal met een bruto maandsalaris van ruim € 2.210,- exclusief 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.195,- bruto per maand.

 

Pedagogisch medewerkers krijgen vergoedingen voor onregelmatige diensten (in de avonduren en de weekenden) en bereikbaarheidsdiensten. De toeslagen voor onregelmatige uren liggen tussen de 22 procent en 60 procent. Dat kan dus flink oplopen!

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2295 - €3285 per maand