Trajectbegeleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Trajectbegeleider

Als trajectbegeleider help je mensen terugkeren in de maatschappij. Je doet dit bijvoorbeeld door hen vrijwilligerswerk of een leuke dagbesteding te laten doen of een beroep te laten uitoefenen. Vaak worden je cliënten gediscrimineerd, hebben ze een beperking of zijn ze een lange tijd ziek geweest. Als trajectbegeleider bied jij hulp, want iedereen wil lekker in zijn vel zitten en deel uitmaken van de samenleving.

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris trajectbegeleider

Welke opleiding?

Je kunt trajectbegeleider worden als je een relevante of HBO-opleiding hebt afgerond. Voorbeelden van opleidingen zijn:

 

 

Je loopbaan

Als trajectbegeleider heb je zeker doorgroeimogelijkheden. Door bijscholing en cursussen kun je meer leren over je vakgebied en functie. Je kunt ook je interesse verleggen naar een ander beroep, zoals het beroep teamleider of zorgmanager. 

 

Beroepen voor later


Is er werk? 
Als trajectbegeleider kun je minder gemakkelijk aan een baan komen. Er is weinig vraag naar beroepen in de geestelijke gezondheidszorg, en welzijn en maatschappelijke dienstverlening.


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

Als trajectbegeleider kun je in diverse zorg- en welzijnsinstellingen aan het werk gaan. Ook kun je als trajectbegeleider aan de slag bij een gemeente of in de geestelijke gezondheidszorg. 

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Welzijn en maatschappelijke dienstverlening (Sociaal werk)

 

Bekijk hier alle werkvelden.


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

 

Salaris trajectbegeleider

Wat verdient een trajectbegeleider? Als beginnend trajectbegeleider mag je rekenen op een startsalaris van ongeveer € 2.454,-. Je salaris kan oplopen tot ongeveer € 3.847,-. Hier komt in de cao Welzijn vakantiegeld van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3% bij in de vorm van een Individueel keuzebudget en daarnaast ook een loopbaanbudget van 1,5% van je salaris.

 

In de cao staan ook allerlei andere regelingen en afspraken beschreven, bijvoorbeeld over verlof, werktijden en vergoedingen. Soms zijn er vergoedingen voor onregelmatige diensten (in de avonduren en de weekenden).

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2625 - €4415 per maand