Bewegingswetenschappen - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Bewegingswetenschappen

De universitaire bacheloropleiding Bewegingswetenschappen bestaat uit een bacheloropleiding van 3 jaar en diverse aansluitende masteropleidingen, die 1 of 2 jaar duren.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als bewegingswetenschapper ontwikkel je technieken om het bewegen te vergemakkelijken. Je kunt werken als onderzoeker in een ziekenhuis of als bewegingsdeskundige in een revalidatiecentrum. Ook kun je aan de slag als beleidsmedewerker Sport, deskundige Bedrijfsfitness of als adviseur Arbeidsomstandigheden.

 

Lees meer over het beroep:

 

 

Op deze site vind je ook informatie over een vergelijkbaar beroep:

 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de universitaire opleiding Bewegingswetenschappen hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Je kunt je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen.

 

Aan de Universiteit Groningen kun je de master Bewegingswetenschappen volgen. Deze duurt 2 jaar. Ook kun je de Engelstalige master Human Movement Sciences volgen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze master duurt 1 jaar. Daarnaast bestaat er aan de Vrije Universiteit Amsterdam een 2-jarige researchmaster.

 

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

DUUR

1 jaar

INSCHRIJFDATUM

15 december (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M02 23