Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport

Tijdens de opleiding leer je ook hoe je bewegingslessen geeft aan geeft aan kinderen van de peuterspeelzaal, basisschool of kinderopvang.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport kun je gaan werken op (basis)scholen. Je ondersteunt de groepsleraar bij bewegingsonderwijs en sportactiviteiten. Je bent dan lerarenondersteuner bewegingsonderwijs en sport, ook wel LOBOS genoemd. Ook kun je aan de slag bij een peuterspeelzaal, kinderopvang of buitenschoolse opvang.
 

Ook kun je als Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport gaan werken bij gemeenten, provinciale centra of welzijninstellingen. Je bent dan vooral werkzaam op buurt- en wijkniveau. Je organiseert, ontwikkelt en verzorgt passende sport- en bewegingsactiviteiten voor diverse doelgroepen.

 

Daarnaast kun je ook aan de slag gaan bij sportverenigingen. Als Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport verzorg je lessen en trainingen en ben je het aanspreekpunt voor de organisaties waar je mee samenwerkt.
 

Bijvoorbeeld als:

 

 

Kijk ook eens bij de volgende beroepen:

 

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je mbo-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je na de opleiding Coördinator Buurt, Onderwijs en Sport op niveau 4 nog verder wilt studeren, kun je ervoor kiezen om een lerarenopleiding te volgen. Bijvoorbeeld leraar lichamelijke opvoeding (ALO).
 

Of kijk eens bij de volgende studies:

 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BOL

DUUR

3 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2