Farmacie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Farmacie

Het geneesmiddel en de patiënt staan centraal in de wetenschappelijke opleiding Farmacie. Wat is het effect van geneesmiddelen, hoe dien je ze toe, hoe geef je voorlichting en hoe herken je ziekteverschijnselen? Zijn dit vragen die jou interesseren, en heb je succesvol examen gedaan in scheikunde en biologie? Dan ligt voor jou wellicht een toekomst als apotheker of klinisch chemicus in het verschiet.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

De universitaire opleiding Farmacie leidt je op tot:

 

Na de studie heb je een uitgebreide kennis over:

 

  • geneesmiddelen en hoe je deze kunt inzetten voor de patiënt.
  • organiseren en leidinggeven.
     


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Studenten met een bachelordiploma Farmacie komen in aanmerking voor toelating tot de master Farmacie. Dit wordt individueel beoordeeld.

 

Met deze 3-jarige masteropleiding rond je je apothekersopleiding af.

 


Je kunt ook een (Engelstalige) master Farmaceutische Wetenschappen of Drug Innovation volgen. Met deze masters specialiseer je je in onderzoek naar medicijnen, de werking en het gebruik ervan.Heb je het bachelordiploma Farmacie én een VWO-diploma met natuur- en scheikunde? Dan is het mogelijk een verkorte opleiding Geneeskunde te volgen aan de universiteit van Groningen. De opleiding duurt 4 in plaats van 6 jaar. Het is een pittige opleiding met een zware toelatingsprocedure.


Je kunt ook doorstromen naar de master Fysiotherapiewetenschap. Hierbij specialiseer je je in het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16