Intensive Care Verpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Intensive Care Verpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Intensive Care Verpleegkundige ga je aan de slag in het ziekenhuis. Je leert hoe je verzorging en verpleging biedt aan mensen die in een levensbedreigende situatie verkeren en op de IC-afdeling liggen. Je leert bijvoorbeeld over de apparatuur op de IC-afdeling en hoe je in acute situaties moet handelen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je klaar bent met deze opleiding ben je:

 

 

Met het landelijk erkende diploma van het CZO (College Zorg Opleidingen) kun je werken op een Intensive Care van een ziekenhuis. Je verzorgt en verpleegt daar mensen, onder andere traumapatiënten, die in een levensbedreigende situatie verkeren. Je moet zeer oplettend zijn en voortdurend lichaamsfuncties als ademhaling en hartslag controleren, want de mensen die op jouw afdeling liggen, verkeren in een levensbedreigende situatie.
 

Als er iets mis gaat, moet je zeer snel handelend kunnen optreden. Want als je geen tijd hebt om een arts in te schakelen, moet je zelf beslissen en ingrijpen.


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Na Intensive Care Verpleegkundige kun je je nog verder specialiseren, bijvoorbeeld met de specialistische verpleegkundige vervolgopleidingen:

 


Als verpleegkundige kun je bovendien diverse trainingen, na- en bijscholingscursussen volgen. Denk daarbij aan een training persoonlijke effectiviteit, trainingen op het gebied van management en leiding geven, workshops voor loopbaanmanagement of een cursus voor het verplegen van kinderen met een neurologische aandoening. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, die overigens gelden voor alle verpleegkundigen.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2