Master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn

Tijdens de HBO-master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn leer je alles over e-health: het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid(szorg). Denk bijvoorbeeld aan online hulpverlening, domotica en smartwatches waarmee cliënten in staat zijn de regie te nemen over hun eigen gezondheid.

Delen
Zorg
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

Tijdens de HBO-master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn leer je alles over e-health: het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid(szorg). Denk bijvoorbeeld aan online hulpverlening, domotica en smartwatches waarmee cliënten in staat zijn de regie te nemen over hun eigen gezondheid.

 

Wil jij cliënten de touwtjes in handen laten nemen als het over hun eigen zorg gaat? En ben jij al afgestudeerd aan een HBO-opleiding, mét werkervaring in zorg en welzijn? Sla dan de brug tussen zorg en techniek!

Inhoud opleiding

De masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn stelt je in staat om de nieuwste technologische en digitale ontwikkelingen in je vakgebied op de voet te volgen en meteen in praktijk te brengen.

 

Masterclasses
De opleiding bestaat uit 4 masterclasses:

1. Signaleren & kritisch analyseren
Het signaleren en duiden van technologische en/ of digitale ontwikkelingen


2. Mensgericht ontwerpen
Innovatief ontwerpen passend bij de behoefte van de gebruiker


3. Transformeren & Integreren
Het integreren van het conceptontwerp en het daarvoor en daarmee transformeren van de organisatie en beroepspraktijk.


4. Afstuderen
Het schrijven van een afstudeerwerk op basis van onderzoek in je eigen organisatie of beroepsomgeving

 

Opleiding op maat
Maatwerk staat voorop: de opdrachten in de masteropleiding kun je zoveel mogelijk in je eigen praktijksituatie toepassen. Tijdens je studie werk je met een persoonlijk portfolio. Via dit portfolio werk je aan je ontwikkeling. De masteropleiding vereist een wekelijkse inspanning van ongeveer twintig uur. Dit is inclusief colleges en begeleidingsuren. 

 

Praktijk
Tijdens de afstudeerfase voer je zelfstandig onderzoek uit naar een aandachtspunt binnen jouw beroepsomgeving. Je verwerkt de opgedane kennis en vaardigheden in je afstudeeropdracht: het ontwerpen of invoeren van een technologische of digitale innovatie binnen je organisatie. Aan het begin van je afstudeerjaar bepaal je het onderwerp. In de tweede helft van dat jaar werk je gericht aan het afronden van je eindthesis.

 

Titel
Na het succesvol afronden van je studie mag je de titel Master of Arts voeren.

Duur en leerwijze

De masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn duurt gemiddeld twee jaar. Dit is gebaseerd op 840 studie-uren per jaar. Je kunt de opleiding in voltijd en deeltijd volgen.

Je zit een vaste dag per week op school en maakt verder gebruik van e-consults: het digitaal raadplegen van je docenten. Het is belangrijk dat je beschikt over een relevante werkplek.

Toelatingseisen

Voor toelating tot de master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn heb je een diploma nodig van een HBO-bacheloropleiding binnen het sociaal-agogisch of gezondheidszorg domein zoals:

 

 

Andere (para)medische opleidingen of een WO-bachelor in sociale of gezondheidswetenschappen behoren ook tot de toelatingsmogelijkheden.

De opleiding is gericht op professionals uit de zorg- en welzijnssector, zoals hulp- of zorgverleners, teamleiders, managers of stafmedewerkers.

 

Werkervaring
Een relevante beroepsomgeving is van groot belang zodat je leren en werken kunt combineren. Binnen je huidige baan heb je voldoende tijd, ruimte en faciliteiten om opdrachten vanuit de opleiding uit te voeren. Als je geen relevante werkplek (meer) hebt en of bent afgestudeerd, kan de onderwijsinstelling voorzien in relevante praktijkopdrachten.

 

Toelating
Op grond van een intake-assessment wordt door de opleiding beoordeeld of je toelaatbaar bent. Heb je niet het juiste diploma, maar wel een gelijkwaardig diploma of een gelijkwaardig niveau? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

VOOROPLEIDING

Vaktherapie

Fysiotherapie

Pedagogiek

Verpleegkunde HBO

Sociaal-Psychiatrische Verpleegkunde

Social Work

DUUR

2 jaar

INSCHRIJFDATUM

31 juli (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25