Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Met de HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie doe je kennis op over hoe je sport en beweging kunt inzetten om mensen met psychische problemen en mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen te helpen. Je leert bewegingsgedrag te analyseren, te zoeken naar oplossingen en cliënten en hun omgeving te leren hoe ze in allerlei situaties met de klachten kunnen omgaan.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met deze opleiding word je opgeleid tot bewegingsagoog of psychomotorisch therapeut (ook wel vaktherapeut genoemd). Lees op deze site meer over:

 

 

Je helpt mensen met lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen vertrouwd te raken met sport/beweging. Als psychomotorisch therapeut (ofwel vaktherapeut) help je mensen met psychische problemen om te gaan met hun klachten of deze te veranderen, door gebruik te maken van lichaams- en bewegingsactiviteiten.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de universitaire opleiding Bewegingswetenschappen.

 

Heb je na je HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie 2 jaar gewerkt, dan kun je de master Psychomotorische Therapie of de Master of Sports gaan volgen. Beide opleidingen volg je in deeltijd en duren 2 jaar.

 

 

Na de HBO-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie kun je de erkende post HBO-opleiding voor Psychomotorische Kindertherapie in Breda volgen.

 

Je kunt ook de opleiding Danstherapie gaan volgen in Tilburg of Rotterdam.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25