Intensive care kinderverpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Intensive care kinderverpleegkundige

Zelfstandig werken, stressbestendig handelen en snel ingrijpen zijn kenmerkend voor het beroep als intensive care kinderverpleegkundige. Je verzorgt en verpleegt kinderen die ernstige problemen hebben met één of meerdere vitale functies zoals hart, longen of nieren. Naast de verantwoording die je draagt voor het zorgproces is het begeleiden van ouders of verzorgers ook een belangrijk onderdeel van je werk. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris intensive care kinderverpleegkundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de verpleegkundige vervolgopleiding tot:

 

Je loopbaan

Voordat je intensive care kinderverpleegkundige wordt, ben je al minstens één jaar werkzaam geweest als verpleegkundige op een kinderafdeling.

 

Het diploma Intensive Care Kinderverpleegkunde is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

 

Door middel van scholing op het gebied van management of onderwijs kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofdverpleegkundige worden.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De zorgvraag wordt groter en complexer, hierdoor hebben ziekenhuizen een groeiende behoefte aan gespecialiseerde verpleegkundigen. De verwachting is dat de vraag naar deze beroepsgroep de komende jaren zeer toeneemt. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als intensive care kinderverpleegkundige werk je in een academisch ziekenhuis op de afdeling Intensive Care Pediatrie. Hier besteed je een derde van je tijd aan zorg, een derde aan verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek en een derde aan lesgeven.

 

Mogelijke instellingen

  • Academisch of kinderziekenhuis (Ziekenhuizen)
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris intensive care kinderverpleegkundige

Wat verdient een intensive care kinderverpleegkundige? Als beginnend intensive care kinderverpleegkundige kun je rekenen op een bruto salaris van €2.335,- en €2.575,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €3.460,- en €3.920,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Salarissen verschillen per ziekenhuis omdat de functie-inhoud niet overal gelijk is.


Tijdens de opleiding is het salaris afhankelijk van de regeling die het betreffende ziekenhuis heeft opgesteld.


En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2335 - €3920 per maand