Jeugdreclasseerder (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Jeugdreclasseerder (jeugdzorgwerker)

Ben jij energiek, sta je stevig in je schoenen en weet jij hoe je jongeren moet bereiken? Ga dan aan de slag als jeugdreclasseerder. Je helpt jongeren tussen de 12 en 21 jaar die in aanraking zijn gekomen met justitie. Dit doe je door intensieve begeleiding en gesprekken met hulpverleners en familie. Zo kun je ervoor zorgen dat deze jongeren een toekomst krijgen waarbij ze niet meer te maken hebben met politie en justitie.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris jeugdreclasseerder

Welke opleiding?

Je kunt jeugdreclasseerder worden met de opleidingen Social Work of Pedagogiek. Ook met de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening kun je solliciteren op de functie van jeugdreclasseerder.


In sommige gevallen moet je deze HBO-opleiding hebben aangevuld met een post HBO-opleiding. Daarmee heb je je gespecialiseerd in (gezins)voogdij of in jeugdreclassering.

 

Je loopbaan

Als jeugdreclasseerder kun je doorgroeien naar een andere functie binnen jouw of een andere gecertificeerde instelling. Denk bijvoorbeeld aan een leidinggevende positie of een managementfunctie. Om dat te kunnen doen moet je wel de juiste cursussen en opleidingen hebben behaald. Zo word je bijvoorbeeld teamleider binnen de jeugdzorginstelling waar je werkzaam bent!

 

Beroepen voor later

 

Verder studeren?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Jeugdzorg

 

Is er werk?
Het arbeidsperspectief wordt steeds gunstiger voor jeugdreclasseerders.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als jeugdreclasseerder werk je bij gecertificeerde instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering, bij de Raad van Kinderbescherming of Stichting Halt. .

 

Mogelijke instellingen

  • Jeugdzorg
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris jeugdreclasseerder

Wat verdient een jeugdreclasseerder? Als jeugdreclasseerder verdien je een bruto maandsalaris van rond € 2.725,-. Dat is exclusief 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Als jeugdreclasseerder kun je maximaal € 4.090,- per maand verdienen. Daarnaast mag je rekenen op een vergoeding voor onregelmatige diensten. Dat zijn de uren die je werkt in de avond en in het weekend.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2937,68 - €4426,1 per maand