Oncologieverpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Oncologieverpleegkundige

Een oncologieverpleegkundige vangt nieuwe kankerpatiënten op en verzorgt en verpleegt ze. Een eenvoudige verkoudheid kan al levensbedreigend voor ze zijn. Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig en zorgvuldig kunt werken. Je krijgt als oncologieverpleegkundige ook te maken met stervende mensen. Kun jij daarmee omgaan?

Delen
oncologieverpleegkundige
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris oncologieverpleegkundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Voordat je oncologieverpleegkundige wordt, ben je al werkzaam als verpleegkundige op MBO- of HBO-niveau. Het diploma Verpleegkunde Oncologie is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

 

Door middel van bijscholing op het gebied van management of scholing kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofd verpleegkundige worden.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Ziekenhuizen hebben een grote behoefte aan gespecialiseerde verpleegkundigen en de verwachting is dat de vraag naar deze beroepsgroep de komende jaren toeneemt (UWV, 2019). Voor oncologieverpleegkundigen zijn er voldoende werkplekken op de oncologie-afdeling of polikliniek beschikbaar.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als oncologieverpleegkundige verpleeg je mensen die kanker hebben en daarvoor in een ziekenhuis zijn opgenomen of voor dagbehandeling komen.

 

Je werkt op een speciale afdeling voor kankerpatiënten, de afdeling oncologie. In kleinere ziekenhuizen werk je op een afdeling interne ziekten of op chirurgie, waar mensen komen voor onderzoeken en/of behandeling.

 

Of je werkt op de polikliniek van het ziekenhuis. Daar begeleidt je mensen die langdurig onder behandeling zijn, maar niet lang opgenomen hoeven te worden. Behandelingen vinden dan vaak als dagbehandeling plaats. Je begeleidt de patiënt op het gebied van verwerking, voorlichting en praktische tips.

 

Je kunt ook in de wijkverpleging werken, waarbij je mensen in hun eigen woonomgeving verpleegt.

 

Mogelijke instellingen

  • Thuiszorg
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris oncologieverpleegkundige

Wat verdient een oncologieverpleegkundige? Als beginnend oncologieverpleegkundige kun je rekenen op een bruto startsalaris van €2.982,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris oplopen tot €6.584,-. Salarissen verschillen per ziekenhuis omdat de functie-inhoud niet overal gelijk is.


Tijdens de opleiding is het salaris afhankelijk van de regeling die het betreffende ziekenhuis heeft opgesteld.


En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelf 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€2982 - 6584 per maand