Sportmanager - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sportmanager

Sport is je grootste hobby. Daarnaast heb je de ambitie om alles tot in de puntjes te regelen en organiseren. Samen is dat de succesformule voor een goede sportmanager. Je geeft leiding aan medewerkers en hebt gedeeltelijk de touwtjes in handen over het sport- en bewegingsaanbod. Ben je geboren met een natuurlijk organisatietalent?

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sportmanager

Welke opleiding?

Om sportmanager te worden, volg je op HBO-niveau een van de volgende opleidingen:

 

 

Ook op MBO-niveau kun je meer leidinggevende taken hebben. Dat kan als je de volgende opleiding hebt gevolgd:

 

Je loopbaan

Als sportmanager kun je zeker doorgroeien. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een hoger managementniveau binnen het werkveld sport, of zelfs daarbuiten.  

Je kunt ook doorstromen naar een andere sector. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent in de publieke sector, dan is het mogelijk om zonder problemen aan de slag te gaan in de georganiseerde sector of de commerciële sector.

 

Lijkt het je wat om in de zorg aan de slag te gaan als zorgmanager, dan kun je je voor deze branche omscholen. Lees meer over het beroep:

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Als sportmanager ben je breed inzetbaar binnen alle sectoren. Van het selecteren van personeel of het regelen van een sportevenement tot het bewaken van de financiën: je bent van alle markten thuis. Het is daarom ook niet zo gek dat er altijd vraag is naar goed opgeleide sportmanagers!

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als sportmanager kun je gaan werken in verschillende sectoren: de publieke sector, de georganiseerde sector en de commerciële sector. Welke sector past bij jou?

 Publieke sector

Wil je graag werken in de publieke sector? Dan werk je vanuit de overheid op landelijk, regionaal of gemeentelijk niveau. Je houdt je bezig met het vormgeven van het sportbeleid en sportaanbod.


Georganiseerde sector

In de georganiseerde sector werk je voor sportverenigingen, sportbonden of overkoepelende organisaties. Je bent bijvoorbeeld projectleider, adviseur of verenigingsmanager binnen de organisatie.

 Commerciële sector

Als sportmanager in de commerciële sector ben je altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Je bent constant bezig met vernieuwing van de organisatie. Daarbij kan het voorkomen dat je op reis gaat om te kijken wat de trends en ontwikkelingen zijn in de rest van de wereld!

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk
  • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sportmanager

Wat verdient een sportmanager? Je salaris als sportmanager is afhankelijk van het type instelling waar je werkt, en of er een cao bestaat waaronder jouw werkzaamheden vallen of dat je werkgever zelf de hoogte van de salarissen bepaalt. Je kunt als sportmanager rekenen op een startsalaris van ongeveer €3.450,- per maand. Dit kan oplopen tot €5.660 per maand. 

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€3450 - 5660 per maand