Tijdens de studie Fysiotherapie leer je veel over beter bewegen en het voorkomen of verhelpen van sportblessures en gewrichtsklachten. Deze HBO-studie is heel praktijkgericht, en je kunt zelfs al in je eerste jaar stage gaan lopen. Je leert niet alleen hoe je patiënten behandelt, maar zult soms ook zelf de patiënt moeten spelen om je medeleerlingen te helpen. Belangrijk bij deze studie is dat er veel vraag naar is, dus het aantal aanmeldingen is vaak hoger dan het aantal aanmeldingen. Bereid je dus goed voor op de selectieprocedure.
Sportkunde klinkt misschien als een droom studie waarbij er alleen maar elke les wordt gesport, maar er komt meer bij kijken! Er is bij deze opleiding niet alleen aandacht voor het fysieke sporten, maar ook voor management, financiën en ondernemen. Het draait om het motiveren van mensen om te sporten en gezond te (blijven) leven, en het organiseren van sportprojecten. Bij deze HBO-studie krijg je les, loop je stage en mag je soms zelfs naar het buitenland! Na de opleiding kun je bij uiteeenlopende bedrijven of instellingen terecht, want je bent breed inzetbaar als sportkundige.
Ben je gefascineerd door sport, en wil je mensen met een verstandelijk beperking door middel van beweging helpen? Dan past deze opleiding goed bij jou. Je leert bewegingsgedrag analyseren, en hoe mensen in allerlei situaties met hun lichamelijke klachten om kunnen gaan. De vakken zijn praktisch, zoals atletiek of zwemmen, en theoretisch, zoals pedagogiek en psychologie. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij later mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunt helpen met hun problemen te laten inzien, verwerken en hoe ze hiermee om moeten gaan.
Deze opleiding past bij je als je niet alleen geïnteresseerd bent in bewegen, maar ook in techniek. Je leert hoe je apparaten en hulpmiddelen kunt ontwikkelen voor mensen die problemen hebben met de dagelijkse bewegingen. Deze vierjarige HBO-opleiding is voor de helft opgebouwd uit stages en praktijkvakken, en voor de helft uit theoretische vakken. Tijdens de opleiding werk je bijvoorbeeld ook met de methode van “brainwriting”, waarbij je niet alleen ideeën voor nieuwe technologieën bedenkt, maar die ook uitwerkt en tekent op papier!
Heb je al een bacheloropleiding gevolgd en heb je werkervaring in de richting sport, bewegen en gezondheid en wil je nu een masteropleiding volgen? Deze opleiding richt zich op het verbinden van de sportsector met andere sectoren. Je leert hoe je als sport- en beweegprofessional leiding geeft aan projecten en innovatieprocessen die gericht zijn op het stimuleren van beweging. Ook maak je een reis naar het buitenland om daar trends en ontwikkelen te bestuderen en natuurlijk bouw je een internationaal netwerk op. Voordat je aan deze opleiding kan beginnen, krijg je een adviesgesprek of je geschikt bent voor deze opleiding.
Een opleiding in de sportsector kan heel gevarieerd zijn en combineert vaak praktijk met theorie. Dit zijn de vijf studies die vaak worden bezocht, maar kijk goed rond op Youchooz.nl om een compleet beeld te krijgen van wat er allemaal wordt aangeboden!