Coördinator Sport- en Bewegingsagogie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Coördinator Sport- en Bewegingsagogie

Help je graag mensen weer op de been? Dan is de mbo-opleiding Coördinator Sport- en Bewegingsagogie op niveau 4 iets voor jou. Met deze opleiding leer je hoe je mensen met een beperking helpt bij het verbeteren van hun motoriek. Naast het verbeteren van de motoriek, kun je mensen ook helpen bij het omgaan met hun probleem. Je leert hoe je deze mensen kunt helpen en begeleiden door het ontwikkelen en organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als gediplomeerd bewegingsagoog werk je meestal met mensen die een beperking hebben op het gebied van bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan werken met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen met psychiatrische of gedragsproblemen. Je organiseert sport- en bewegingsactiviteiten om deze mensen te helpen, zodat zij deelnemen aan deze activiteiten.


Je kunt als bewegingsagoog aan de slag bij verschillende instellingen en organisaties. Zo kun je werken voor instellingen in de gezondheidszorg, in welzijn of bij justitie. Om mensen weer op de been te helpen ben je vaak in de sportzaal, fitnessruimte of het zwembad te vinden.

 

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je mbo-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je na de opleiding Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid op niveau 4 nog verder wilt studeren, kun je ervoor kiezen om een lerarenopleiding te volgen. Bijvoorbeeld leraar lichamelijke opvoeding (ALO). Maar je kunt ook een hbo-opleiding op het gebied van sporteconomie of sportmanagement kiezen.


Of kijk eens bij de volgende opleidingen:

 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BOL

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2