Farmakunde - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Farmakunde

De HBO-opleiding Farmakunde is speciaal opgericht omdat het werkveld praktische denkers nodig heeft die breed geschoold zijn. Na afronding van de studie kun je aan de slag in een gevarieerde baan in de farmaceutische industrie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je je diploma Farmakunde hebt behaald, mag je jezelf Bachelor of Health noemen. Als farmakundige ben je de schakel tussen verschillende ketens binnen de farmaceutische industrie. Je hebt daarom veel verschillende taken.Waar werk je?
Door de brede opzet kun je gaan werken bij een (ziekenhuis)apotheek, beroepsorganisatie voor professionals in de gezondheidszorg, in de farmaceutische industrie, bij een zorgverzekeraar, bij patiëntenorganisaties of een centra voor geneesmiddelenonderzoek.Lees meer over het vak zelf:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je na de HBO-opleiding Farmakunde nog verder wilt studeren, zijn er diverse mogelijkheden. Voorbeelden van mogelijke vervolgopleidingen die je kunt gaan volgen na je bachelordiploma Farmakunde zijn: Master Zorgmanagement, Gezondheidswetenschappen, Master Zorgtraject Ontwerp, Evidence Based Practices, Gezondheidsrecht, European Public Health en Communicatiestudies.
Vaak is het nodig om een schakeljaar te volgen voordat je in kunt stromen in een masterprogramma. Soms zijn aanvullende VWO-certificaten vereist. Je kunt ook de universitaire opleiding Farmacie gaan doen. Je start dan in jaar 1 van de bachelor. Voor de toelating zijn verschillende VWO-certificaten nodig. Instromen in de master Farmacie is daarentegen niet mogelijk.Van onderstaande vervolgopleidingen vind je een beschrijving op deze site.

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25