Toegepaste Psychologie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Toegepaste Psychologie

Wil jij van gedrag je vak maken? Wil je weten waarom mensen reageren zoals ze reageren? In de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie leer je hoe je mensen observeert, beoordeelt en beïnvloedt. Bijvoorbeeld door één op één mensen te coachen of een training te geven. Hiermee help je mensen beter te functioneren. Je wordt opgeleid tot toegepast psycholoog, je latere beroep. Met Toegepaste Psychologie kun je op veel plekken aan de slag. Onder meer bij instellingen die gericht zijn op arbeidsgerelateerde vraagstukken.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met een diploma Toegepaste Psychologie kun je de hulpverlening in, maar je kunt ook als onderzoeker, mediator, assessor, trainer of loopbaancoach aan de slag. Je coacht bijvoorbeeld een medewerker in het nemen van een nieuwe stap in zijn carrière of je ondersteunt een werkgever in het vinden van een geschikte kandidaat voor zijn vacature.

 

Met Toegepaste Psychologie kun je op veel plekken aan de slag. Denk aan: organisaties voor geestelijke gezondheidszorg, GGD's, thuiszorg, ziekenhuizen, personeelsafdelingen of werving- en selectiebureaus.


Als je Toegepaste Psychologie hebt gestudeerd, krijg je geen BIG-registratie. Dit betekent dat je niet zelfstandig diagnoses mag stellen en niet bevoegd bent te werken als zelfstandig therapeut. 
 

Op deze site vind je informatie over de beroepen:

 

 

Je denkt misschien dat je met deze opleiding psycholoog of gedragskundige wordt. Dat is niet het geval. Daarvoor heb je de universitaire opleiding Psychologie nodig. Met de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie kun je wel in een vergelijkbaar beroep terechtkomen. Daarin heb je minder verantwoordelijkheid dan wanneer je op universitair niveau bent opgeleid. Lees meer over:

 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Na afronding van deze HBO-bacheloropleiding is het vanuit sommige hogescholen mogelijk door te stromen naar een master Sociologie of Psychologie aan de universiteit. De Hogeschool Leiden en de Hogeschool van Amsterdam bijvoorbeeld hebben daarover afspraken gemaakt met een universiteit in de regio. 

 

Zie waar aanmelden voor meer informatie over de onderwijsinstellingen.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 augustus 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25