Pedagogisch coach - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Pedagogisch coach

In het beroep pedagogisch coach/pedagogisch beleidsmedewerker ontwikkel je pedagogisch beleid en coach je de pedagogisch medewerker. Je observeert, analyseert en ontwikkelt ideeën om de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren en je hebt een actieve rol in de ontwikkeling van pedagogisch medewerkers.

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris pedagogisch coach

Welke opleiding?

Om pedagogisch beleidsmedewerker/ coach te worden volg je bijvoorbeeld een van de volgende HBO Associate degrees:

 

 

  • Childcare
  • Jeugdwerker


Of een van onderstaande HBO Associate degrees of bachelors:

 

Je loopbaan

Als pedagogisch coach met ervaring kun je je loopbaan richten op een managementfunctie.

 

Ook kun je verder studeren met een universitaire opleiding. Je kunt dan denken aan studies zoals Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde en Psychologie. Ook zijn er HBO-masters op het gebied van pedagogiek.

 

Is er werk?
Voor pedagogisch beleidsmedewerker/coaches is er voldoende werk. Per 1 januari 2019 is het namelijk voor de kinderopvang en peuterspeelzaal verplicht om een pedagogisch beleidsmedewerker (coach) te hebben.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als pedagogisch coach kun je binnen het gehele veld van de kinderopvang gaan werken: het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang, het gastouderbureau en de Brede School. Ook in het onderwijs of in de voor- en vroegschoolse educatie kun je aan de slag.

 

Je wordt bijvoorbeeld beleidsmedewerker of vestigingsmanager bij een kinderopvangorganisatie of gaat aan de slag als staffunctionaris binnen een koepelorganisatie voor kinderopvang.

 

Mogelijke instellingen

  • Kinderopvang
  • Peuterspeelzaal

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris pedagogisch coach

Wat verdient een pedagogisch coach? In de kinderopvang kun je als beginnend Pedagogisch beleidsmedewerker/coach rekenen op een bruto salaris van zo'n € 2.790,- per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer € 4.155,-. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2728 - €4905 per maand