Het verschil tussen Zorg & Welzijn | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Het verschil tussen Zorg & Welzijn

Voor velen klinkt het als één stroming - of zoals het eigenlijk heet - interessegebied, maar er zijn wel degelijk veel verschillen tussen opleidingen en beroepen binnen de Zorg en Welzijn. In deze blog leggen we uit wat dit interessegebied precies inhoudt.

 

 

 

Vooral op het mbo hoor je het begrip vaak langskomen: Zorg en Welzijn. Voor velen klinkt het als één stroming - of zoals het eigenlijk heet - interessegebied, maar er zijn wel degelijk veel verschillen tussen opleidingen en beroepen binnen de Zorg en Welzijn. In deze blog leggen we uit wat dit interessegebied precies inhoudt. 


 

Zorg en Welzijn is een interessegebied op het mbo met een enorme grote baankans. Misschien denk je direct aan verpleegkunde of ouderenzorg, maar er zijn ontzettend veel beroepen en opleidingen binnen deze richting. Op onze website vind je alle opleidingen en beroepen (ook voor de richting sport), maar we zetten er hier een aantal op een rij. 

 

Zorg

 
 

Welzijn:

  

Dus, wat is nou precies het verschil tussen zorg en welzijn? 

 

Zorg draait vooral om - de naam zegt het al - zorgen. Dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn - verpleging, tandartsassistent, etc. Welzijn draait om ondersteuning en om ‘je goed voelen’. Denk hierbij vooral aan sociaal of pedagogisch werk.

 

Meer weten over opleidingen en beroepen in deze richtingen? Check dan onze opleidingen- en beroepen pagina’s.