Bemiddelingsmedewerker (sociaal werker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Bemiddelingsmedewerker (sociaal werker)

Werken zodat mensen (weer) kunnen werken. Dat is wat je doet als bemiddelingsmedewerker. Jouw taak kan zijn dat je jongeren begeleidt op weg naar het zoeken van een baan. Of dat je mensen met een grote afstand tot werk helpt activiteiten en projecten te vinden, zodat ze weer wennen aan werk. 

Delen
sociaal
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris bemiddelingsmedewerker

Welke opleiding?

Om bemiddelingsmedewerker te worden heb je een relevante MBO- of HBO-opleiding nodig. Voorbeelden van opleidingen zijn:

 

Je loopbaan

Je kunt doorgroeien naar een functie als manager of beleidsmedewerker.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Het beroep bemiddelingsmedewerker heeft een goed arbeidsmarktperspectief!

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt specifiek op zoek naar een baan in de welzijnssector. Bijvoorbeeld bij een jeugdzorginstelling of een brede welzijnsinstelling. Daar zorg je er bijvoorbeeld voor dat probleemjongeren een passende baan krijgen. In de welzijnssector wordt deze functie ook wel consulent, trajectbegeleider of jobcoach genoemd. 

 

Verder kun je vrijwilligers bemiddelen naar een organisatie voor vrijwilligerswerk. Een andere mogelijkheid is mensen met een grote afstand tot werk te ondersteunen om weer aan het werk te kunnen gaan.

 

Als bemiddelingsmedewerker kun je ook aan de slag in de commerciële sector (uitzend- en detacheringbureaus) of de publieke sector. Bij het UWV is bijvoorbeeld veel behoefte aan bemiddelingsmedewerkers. Daarnaast bestaan er speciale bemiddelingsbureaus voor vrijwilligers.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris bemiddelingsmedewerker

Wat verdient een bemiddelingsmedewerker? Als bemiddelingsmedewerker begin je met een bruto maandsalaris van zo'n € 2.522,- exclusief een individueel keuzelbudget met daarin 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Daarnaast is er een loopbaanbudget van 1,5% van het salaris. Dit salaris kan oplopen tot ruim € 3.435,-.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2395 - €3475 per maand