Buurtopbouwwerker (sociaal werker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Buurtopbouwwerker (sociaal werker)

Zorgt slechte straatverlichting, veel begroeiing of groepjes jongeren ervoor dat jij je onveilig voelt? De buurtopbouwwerker weet daar wel raad mee! Als buurtopbouwwerker heb je een stimulerende, verbindende en begeleidende rol. Zo bied je ondersteuning aan mensen die hun eigen woon- of werksituatie willen verbeteren. 

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris buurtopbouwwerker

Welke opleiding?

Buurtopbouwwerker is zowel een MBO- als een HBO-functie. Het meest geschikt om buurtopbouwwerker te worden zijn de opleidingen:

 

 

Daarnaast kun je ook buurtopbouwwerker worden met de onderstaande opleidingen:

 

Je loopbaan

Als je buurtopbouwwerker wordt met een MBO-opleiding, kun je verder studeren door een HBO-opleiding te gaan doen zoals Social Work.

 

Andere doorgroeimogelijkheden zijn dat je, na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, overstapt naar een functie als stafmedewerker of leidinggevende.

 

Daarnaast kun je prima overstappen naar andere beroepen binnen het sociaal cultureel werk. Denk aan bijvoorbeeld:

 

Beroepen voor later

 

Verder studeren? 
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Social Work of Master Innovatie in Zorg en Welzijn.

 

Is er werk?
In de branch sociaal werk waren er minder banen vergeleken met een jaar eerder (CBS, 2019). Helaas betekent dit ook dat de kans op werk als buurtopbouwwerker matig is.

 

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s-bb.nl/kans.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Buurtopbouwwerkers zijn in dienst van een organisatie voor sociaal cultureel werk, een brede welzijnsinstelling of een gemeente. Je werkt in een buurthuis of vanuit een kantoor in de wijk. Je bent veel op pad, de wijk in.


Je werkt voornamelijk overdag, maar hebt ook regelmatig ‘s avonds of in het weekend vergaderingen of bijeenkomsten. Je kunt je werktijden behoorlijk zelfstandig bepalen, waarbij je rekening houdt met de tijden die voor de betrokkenen goed uitkomen. Ook werken in deeltijd is goed mogelijk.

 

Mogelijke instellingen

  • Gemeente (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
  • Welzijnsorganisaties (Sociaal werk)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Bekijk het werk in de praktijk!
Op YouChooz vind je verschillende filmpjes over werken en leren in zorg, welzijn en sport. Ze zijn gesorteerd op beroep, opleiding en werkveld. Check alle filmpjes en leer meer!

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris buurtopbouwwerker

Wat verdient een buurtopbouwwerker? Als beginnend buurtopbouwwerker ontvang je minimaal een bruto maandsalaris van ongeveer €3.282,-. Dit kan oplopen tot €4.676,-. 

In de cao staan ook allerlei andere regelingen en afspraken beschreven, bijvoorbeeld over verlof, werktijden en vergoedingen. Soms zijn er vergoedingen voor onregelmatige diensten (in de avonduren en de weekenden).

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

€3282 - 4676 per maand