Peuterspeelzaalleidster - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Peuterspeelzaalleidster

Als peuterspeelzaalleidster is de peuterspeelzaal je vertrouwde werkterrein. Je moet van kinderen houden en het leuk vinden aan hun ontwikkeling bij te dragen. Maar er zijn meer eigenschappen die van pas komen bij dit werk!

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris peuterspeelzaalleidster

Welke opleiding?

Met één van de onderstaande opleidingen kun je peuterspeelzaalleidster worden:

 

 

Op de site van FCB vind je een volledige lijst van diploma's waarmee je mag werken als peuterspeelzaalleidster. FCB is het arbeidsmarktfonds voor de branches Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Je loopbaan

Als je peuterspeelzaalleidster wordt met een MBO-opleiding, kun je verder studeren door een HBO-opleiding te gaan doen zoals Social Work.

 

Andere doorgroeimogelijkheden zijn dat je, na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, overstapt naar een functie als stafmedewerker of leidinggevende.

 

Daarnaast kun je als peuterspeelzaalleidster prima overstappen naar andere beroepen binnen het sociaal cultureel werk. Denk aan bijvoorbeeld:

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Op dit moment is voldoende kans op werk in de kinderopvang (SBB, 2019).

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als peuterspeelzaalleidster werk je in loondienst bij een peuterspeelzaal. Peuterspeelzalen zijn meestal gesubsidieerde organisaties. De laatste jaren zijn er ook kinderdagverblijven opgericht die zonder subsidies of overheidsbemoeienis draaien.

 

Je hebt als peuterspeelzaalleidster regelmatige werktijden; de kinderen komen voornamelijk overdag langs onder schooltijd. Werken in deeltijd is goed mogelijk.

 

  • Mogelijke instellingen
  • Kinderopvang
  • Kinderopvangorganisatie met peuterspeelzaal (Kinderopvang)
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris peuterspeelzaalleidster

Wat verdient een peuterspeelzaalleidster? Als je net begint, verdien je ongeveer € 1.930,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Dat kan oplopen tot zo’n € 3.385,-. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en vergoedingen voor onregelmatige werktijden.

 

Deze salarisindicaties komen uit de cao Welzijn. Daarin staan ook allerlei andere regelingen en afspraken beschreven, bijvoorbeeld over verlof, werktijden en vergoedingen.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1995 - €3620 per maand