Spoedeisende hulp verpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Spoedeisende hulp verpleegkundige

Als spoedeisende hulp verpleegkundige krijg je te maken met patiënten in acute situaties, bijvoorbeeld als ze gewond zijn. Je ontvangt en begeleidt deze patiënten die zelf naar het ziekenhuis komen of met de ambulance zijn vervoerd. Je behandelt allerlei soorten letsel, van klein tot groot. Als de situatie daar om vraagt, moet je zelf ingrijpen. Je moet dan heel snel en precies kunnen handelen...

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris spoedeisende hulp verpleegkundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de verpleegkundige vervolgopleiding:

 

 

De vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige kun je volgen na de opleiding MBO-Verpleegkundige of de opleiding Verpleegkunde HBO.

 

Op de spoedeisende hulp zijn nog meer functies, zoals de medisch hulpverlener spoedeisende hulp. Als medisch hulpverlener op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van een ziekenhuis ontvang en begeleid je patiënten in acute situaties. Je maakt een snelle analyse om vast te stellen wat er aan de hand is en maakt een actieplan voor de behandeling. Je wordt medisch hulpverlener SEH met de opleiding:

 

Je loopbaan

Na je verpleegkundige opleiding op MBO- of HBO-niveau heb je de verpleegkundige vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkunde afgerond. Je diploma Spoedeisende Hulp is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan, waarmee je het beroep van verpleegkundige verdiept en beter toespitst op je interesses.

 

Als verpleegkundige kun je je overigens ook laten bijscholen in andere disciplines, zoals ambulanceverpleegkunde, kinderverpleegkunde en intensive care verpleegkunde.

 

Door middel van bijscholing op het gebied van management of scholing kun je bijvoorbeeld ook zorgmanager, praktijkopleider of hoofd verpleegkundige worden.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Steeds meer mensen worden steeds ouder, zodat steeds meer mensen gebruik maken van zorgvoorzieningen. Bovendien verbetert de techniek voortdurend, zodat er meer zorg verleend kan worden.

 

Ziekenhuizen hebben zodoende een grote behoefte aan gespecialiseerde verpleegkundigen en de verwachting is dat de vraag naar deze beroepsgroep de komende jaren toeneemt (UWV, 2019). Dat is zeer gunstig voor jouw kansen op een leuke baan als spoedeisende hulp verpleegkundige!

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als spoedeisende hulp verpleegkundige werk je in een ziekenhuis op de afdeling Spoedeisende Hulp of op andere afdeling voor het uitvoeren van specifieke medische/verpleegkundige hulp. Daarnaast kun je extern ingezet worden bij medische mobiele teams, ambulancezorg en soms in de thuiszorg.

 

Mogelijke instellingen

  • Algemeen of academisch ziekenhuis (Ziekenhuizen)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris spoedeisende hulp verpleegkundige

Wat verdient een spoedeisende hulp verpleegkundige? Als beginnend spoedeisende hulp verpleegkundige kun je rekenen op een bruto startsalaris van €2.335,- en €2.590,-. Dit kan oplopen tot een maximaal salaris van €2.480,- en €3.920,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Salarissen verschillen per ziekenhuis omdat de functie-inhoud niet overal gelijk is.

 

Tijdens de opleiding is het bruto maandsalaris afhankelijk van de regeling die het betreffende ziekenhuis heeft opgesteld.

 

Tijdens de opleiding ligt het bruto maandsalaris grofweg tussen € 1.270,- en € 1.790,-. Afhankelijk van leeftijd of ervaring kan dit ook iets meer zijn.

 

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%, maar soms zelfs op 72%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2335 - €3920 per maand