Wijkverpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige speel je een belangrijke rol in de ondersteuning van de groeiende groep ouderen en langdurig zieken. Tijdens de post HBO-opleiding Wijkverpleegkundige leer je vast te stellen welke zorg een cliënt nodig heeft (indiceren). Daarbij leer je hoe je complexe zorgvragen aanpakt. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden, want als wijkverpleegkundige ben je de schakel tussen de cliënt, de mantelzorgers en andere zorgprofessionals.

Delen
thuis
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je de post HBO-opleiding Wijkverpleegkundige hebt gedaan, ben je:

 

 

Je verleent verpleegkundige hulp en stimuleert jouw cliënten om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen. Ook behandel je complexe zorgvragen en geef je voorlichting over gezondheid en voeding. Daarnaast heb je in de wijk een preventieve taak: je helpt voorkomen dat mensen ziek worden.

Met het diploma van een andere verpleegkundige opleiding kun je ook het beroep wijkverpleegkundige uitoefenen. Het is dus niet verplicht om de opleiding Wijkverpleegkundige te volgen. In het werkveld doe je wel je voordeel op met het diploma Wijkverpleegkundige, doordat je specifiek beroepsgerelateerde vaardigheden hebt geleerd. 

Je kunt je inschrijven in het deskundigheidsgebied Wijkverpleegkundige van het Kwaliteitsregister V&V.


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

Vervolgopleidingen

Heb jij na het volgen van deze post HBO-opleiding nog steeds de behoefte om je verder te ontwikkelen? Dat kan! Er zijn diverse verpleegkundige vervolgopleidingen die je kunt volgen. Bijvoorbeeld: Endoscopieverpleegkundige, Reumaverpleegkundige, Brandwondenverpleegkundige, Cardiac Care Verpleegkundige en Mama Care Verpleegkundige.

Van onderstaande vervolgopleidingen vind je een beschrijving op deze site:

 

 

Je kunt ook een wetenschappelijke vervolgstudie doen, bijvoorbeeld de universitaire masteropleiding Verplegingswetenschap.


Ouderenzorg
De vraag naar ouderenzorg neemt steeds meer toe. Wil je je als HBO-verpleegkundige specialiseren in de geriatrie en gerontologie, denk dan aan geriatrieverpleegkundige. Lees meer over het beroep Geriatrieverpleegkundige.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Deeltijd

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

OPLEIDINGSINSTITUUT

NCOI

De Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25