Teamleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Teamleider

Als teamleider heb je de dagelijkse leiding over een afdeling of unit van een zorginstelling. Het is jouw verantwoordelijkheid dat medewerkers op een goede manier zorg verlenen. Je moet voor deze functie een goede kennis hebben van het dagelijks werk op een afdeling. Je hebt daarom vaak een aantal jaren ervaring nodig als bijvoorbeeld begeleider, verzorgende of verpleegkundige. En je hebt natuurlijk leidinggevende kwaliteiten nodig... Ben jij een geboren leider?

Delen
bedrijf
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris teamleider

Welke opleiding?

Je loopbaan

Als je eenmaal teamleider bent, heb je al een aardige carrièrestap gemaakt. Als je ambitieus bent, zijn er voldoende mogelijkheden om cursussen en trainingen op diverse deelgebieden te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een training conflicthantering of budgetteren.

 

Je kunt ook op steeds grotere afdelingen gaan werken, zodat de leidinggevende taken veelomvattender worden. Bovendien zijn er in alle soorten zorginstellingen teamleiders nodig, dus heb je gedurende je loopbaan voldoende mogelijkheden om je werk spannend en afwisselend te houden.


Verder studeren?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren.

 

Beroepen voor later


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

 

Waar werk je?

Als teamleider werk je in loondienst voor een zorg- of welzijnsinstelling: in elke instelling waar mensen in teamverband werken, zijn teamleiders nodig! Denk maar eens aan verschillende soorten ziekenhuizen, verpleeghuizen, woonzorgcentra, psychiatrische instellingen, organisaties voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg, sociaal cultureel werk of kinderopvang. Je kunt overal aan de slag: het is maar net waar je interesses liggen...


Mogelijke instellingen

 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Gehandicaptenzorg
 • GGD
 • Jeugdzorg
 • Kinderopvang
 • Ouderenzorg
 • Ouderenzorg (Ouderenzorg)
 • Thuiszorg
 • Welzijn en maatschappelijke dienstverlening (Sociaal werk)
 • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

 • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

 • Werk vinden op werk.nl
  Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris teamleider

Wat verdient een teamleider? Als beginnend teamleider kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n €2.451,- per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer €6.446,-. 

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2451 - 6446 per maand