Beleidsmedewerker zorg en welzijn - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Beleidsmedewerker zorg en welzijn

Als beleidsmedewerker in zorg en welzijn, draag je bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid binnen een organisatie. Dit doe je onder meer door onderzoek uit te voeren,  adviezen te formuleren en duidelijk te communiceren. Met als doel dat alle betrokken partijen bereid zijn mee te werken aan de uitvoering van jouw plannen. Vaak heb je ook een coachende rol om te zorgen dat het beleid in de praktijk wordt uitgevoerd en je weer informatie verzameld om het beleid later te verbeteren.

Delen
Beleidsmedewerker
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris beleidsmedewerker Zorg en Welzijn

Welke opleiding?

Er zijn vele manieren om beleidsmedewerker Zorg en Welzijn te worden. Zelfs met HBO- of universitaire opleidingen die niet hierop gericht zijn, is het mogelijk om na een periode van werkervaring in deze functie aan de slag te gaan.

 

Als je niet zolang wilt wachten, zijn er ook specifieke opleidingen waarmee je beleidsmedewerker kunt worden. Zoals de HBO bachelor Social Work. En bekijk nog meer voorbeelden:

 

Je loopbaan

Als beleidsmedewerker kun je doorgroeien naar onder andere directie- en managementfuncties.

 

Verder studeren?
Speelt er een complexe zorgvraag in jouw vakgebied en wil jij bijdragen aan de oplossing? Volg dan de HBO Master Social Work of Master Innovatie in Zorg en Welzijn. Je leert trajecten te bedenken en uit te voeren en daarmee zorgprocessen te verbeteren.

 

Is er werk?
Momenteel is er helaas weinig vraag naar dit beroep in de werkvelden Jeugdzorg en Sociaal werk.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als beleidsmedewerker Zorg en Welzijn heb je een ruime keus als het gaat om de bedrijven en instellingen waar je aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan een adviesbureau of verzekeringsinstelling.

 

Ook kun je een functie krijgen bij diverse gezondheidszorg- en welzijnsinstellingen, zoals ziekenhuizen, sociaalwerkorganisaties, kinderopvang, jeugdzorg en thuiszorgorganisaties. Bovendien is het mogelijk om bij de lokale, regionale of rijksoverheid te gaan werken.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • GGD
  • Jeugdzorg
  • Sociaal werk
  • Thuiszorg
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris beleidsmedewerker Zorg en Welzijn

Wat verdient een beleidsmedewerker Zorg en Welzijn? De honorering hangt onder andere af van het soort werk dat je doet. Er zijn in de sector 3 niveaus van beleidsmedewerker. Globaal, geldt dat je als beleidsmedewerker Zorg en Welzijn minimaal kunt rekenen op een bruto startsalaris van €2.692,-. Naarmate je groeit in je functie kan je maximale salaris oplopen tot €4.545,- 

 

Er zijn volgens de cao Sociaal Werk verschillende 'niveaus' in deze functie. Niveau 1 is mbo werk- en denkniveau, niveau 2 is hbo werk- en denkniveau en niveau 3 is wo-niveau. Start je in een lager niveau, dan kun je binnen deze functie dus doorgroeien.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

€2692- €7785 per maand