MBO Verpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

MBO Verpleegkunde

Tijdens de niveau 4-opleiding MBO Verpleegkundige leer je hoe je zorg en begeleiding geeft aan mensen in verschillende verpleegsituaties.

Delen
Zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolg opleidingen

Wat word je?

Als je de opleiding MBO Verpleegkundige hebt afgerond, schrijf je jezelf in bij het BIG-register. BIG staat voor: Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De Wet BIG geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en laat zien dat je deskundig en zorgvuldig handelt.
 

Je kunt als verpleegkundige gaan werken in allerlei soorten zorginstellingen. Daar voer je zelfstandig en op planmatige wijze allerlei verpleegkundige handelingen uit. Het beroep heeft zeer veel kanten, want je kunt met verschillende zorgvragers gaan werken.

 

Wat dit beroep precies inhoudt? Daar kom je achter als je kijkt bij één van de vele beroepsbeschrijvingen:

 

Daarnaast kun je prima aan de slag als:

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolg opleidingen

Als je na de MBO-opleiding Verpleegkundige nog verder wilt studeren, zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld de HBO-opleiding Verpleegkunde gaan doen, en daar met vrijstellingen instromen. Deze opleiding duurt dan nog maximaal drie jaar. De LOI biedt in samenwerking met Hogeschool Windesheim de opleiding HBO-Verpleegkunde aan via een online leeromgeving. Deze opleiding duurt twee jaar.
 

Er zijn ook diverse verpleegkundige vervolgopleidingen die je kunt volgen. Bijvoorbeeld: Recoveryverpleegkundige, Brandwondenverpleegkundige, Cardiac Care Verpleegkundige, Reumaverpleegkundige en Mama Care Verpleegkundige.

 

Op YouChooz staat een selectie van de verpleegkundige vervolgopleidingen. Onderstaande verpleegkundige vervolgopleidingen worden beschreven op de website:

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25